Lekdetectie in Zoetermeer

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Zoetermeer voor inspectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Professionele lekdetectie in Zoetermeer uit laten voeren

Lekdetectie Zoetermeer

Vermoedt u last te hebben van een lekkage in huis? Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Zoetermeer kan u uitsluitsel geven. OTL Lekdetectie beschikt over verschillende hulpmiddelen, waarmee wij naar de bron van een lekkage kunnen zoeken. Des te sneller u een lekkage aan laat pakken, des te kleiner is de kans op een serieuze waterschade aan uw woning.

Een waterlek is niet het enige type lek wat wij voor u kunnen opsporen. Zo bieden we u ook graag hulp bij een warmtelek in huis. Een warmtelek zorgt voor tocht en een onnodig hoog energieverbruik. Lees snel verder om te zien welke voordelen het laten uitvoeren van een lekdetectie in Zoetermeer u kan bieden.

Lekdetectie in Zoetermeer uitvoeren bij beginnende schade

Er zijn verschillende momenten, waarop het laten uitvoeren van een lekdetectie in Zoetermeer interessant is. Mogelijk beginnen zich lichtgele plekken te vormen op uw muren en plafonds. Deze plekken worden veroorzaakt door vocht wat in de muren getrokken is. Ook kunt u te maken hebben met tocht rond ramen of deuren. Tocht kan veroorzaakt worden doordat er ergens in huis een raam geopend is. Een andere verklaring voor tocht is een warmtelek tussen uw ruit en het kozijn. Mocht u een koude luchtstroom voelen rond uw raam, dan kunt u een lekdetectie uit laten voeren om de oorzaak hiervan te laten achterhalen.

U kunt een lekkage verder herkennen aan:

 • Afbladderende verf, behang dat loskomt en een muffe geur
 • Vochtplekken en schimmel
 • Stijgende energiefactuur
 • Stijgende waterfactuur

Tip: Ook een preventieve lekdetectie in Zoetermeer kan het overwegen waard zijn. Een preventieve lekdetectie maakt het mogelijk om lekkages al in een vroeg stadium te achterhalen.

Noodzaak van een lekdetectie bij lekkages

Voorheen werd de bron van een lekkage achterhaald door een muur of vloer open te breken. De kans was zeer groot, dat hierbij onnodig veel schade aangericht werd. Het is immers erg lastig om een muur direct op de juiste plek open te breken bij lekkages. Door een lekdetectie in Zoetermeer uit te laten voeren is dit niet langer noodzakelijk.

Moderne hulpmiddelen maken het uitvoeren van hak- en breekwerk overbodig. Met een lekdetectie kunt u, zoals reeds beschreven werd, een verergering van de schade tegengaan. De vochtplekken zijn een voorbeeld van schade. Ook kunnen houten balken gaan rotten als gevolg van de lekkage. Dit verzwakt houten constructies ernstig, met alle risico’s van dien.

Hulpmiddelen voor een professionele lekdetectie

Bij het uitvoeren van een professionele lekdetectie in Zoetermeer gebruiken we verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Akoestisch onderzoek lokaliseert een lekkage in waterleidingen.
 • Een thermografische camera, waarmee warmteverschillen heel duidelijk in beeld kunnen worden gebracht.
 • Ultrasone trillingen helpen mee in het achterhalen van de bron van lekkages. De tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen verraadt de locatie van een lekkage.
 • Endoscopie om lekkages in afvoerkanalen te lokaliseren.
 • Lokalisator techniek vindt lekkages in leidingwerk.

Nadat de lekdetectie is uitgevoerd ontvangt u een uitgebreid rapport. Hierin staat precies beschreven, waar de bron van een lekkage zich bevindt. Een loodgieter kan vervolgens voor een passende oplossing zorgen, om de lekkage ook daadwerkelijk te verhelpen.

Wat zijn de kosten voor een lekdetectie?

De kosten voor een lekdetectie verschillen per lek. Dit komt omdat iedere lekkage anders is. In sommige gevallen is de locatie van de lekkage snel duidelijk. Dan zullen de kosten vaak lager uitvallen. Het komt weleens voor dat wij verschillende technieken moeten gebruiken om een lek te lokaliseren. In dat geval zijn wij langer bezig en zullen de kosten wat hoger uitvallen.

Een lekdetectie voorkomt wel eventuele ernstige gevolgschade. De kosten zullen in ieder geval altijd lager uitvallen dan wanneer u hak- en breekwerk laat uitvoeren.

Is lekdetectie verzekerd?

De kosten voor lekdetectie worden door veel verzekeraars vergoedt. Bekijk wel altijd goed uw polis of neem contact op met uw verzekeraar. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Neem contact op voor een lekdetectie in Zoetermeer

Heeft u te maken met een lekkage in huis? Wacht niet te lang, maar laat spoedig een lekdetectie in Zoetermeer uitvoeren. Het verkleint de kans op een ernstige waterschade of te hoge energierekening aanzienlijk! Neem daarom direct telefonisch contact met ons op. OTL Nederland is ervaren in het opsporen van lekkages. Hierdoor kunnen wij snel en efficiënt een lekkage lokaliseren. Vaak hebben wij maar één sessie nodig.

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

6 tips bij lekkages

 • Ventileer uw woning goed.
 • Sluit de buitenkraan in de winter af.
 • Voorkom dat leidingen bevriezen, laat uw verwarming altijd op minimaal 15 graden staan.
 • Laat uw cv-ketel ieder jaar controleren.
 • Controleer kitranden en voegen regelmatig.
 • Zorg ervoor dat uw dakgoten schoon blijven.

Onze werkwijze

1. U krijgt last van een lekkage

2. Neem telefonisch contact met ons op

3. Wij sporen de lekkage op

4. U krijgt van ons een duidelijke rapportage

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Zoetermeer, maar ook in: Alphen aan den Rijn, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: