Lekdetectie in Zeist

Heeft u te maken met een lekkage in uw huis? Wij komen graag langs met ons apparatuur dat ieder lek weet te vinden.

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Laat een lekdetectie in Zeist uitvoeren door OTL

Het laten uitvoeren van een professionele lekdetectie in Zeist helpt u de gevolgen van een lekkage tot een minimum te beperken. Bij een vochtlekkage kunnen er nare vochtplekken in huis ontstaan. Denk aan de lichtgele of bruine vlekken op muren en plafonds.

In het geval van een warmtelek ontstaat er mogelijk tocht in huis. Tocht zorgt niet alleen voor een onnodig hoge energierekening. Ook kan tocht uw weerstand sterk verslechteren. U krijgt hierdoor sneller te maken met een griepje of verkoudheid.

OTL Lekdetectie beschikt over verschillende moderne hulpmiddelen, waarmee een lekkage opsporen relatief eenvoudig wordt. Groot voordeel van onze werkwijze is het feit, dat een lekdetectie in Zeist zonder hak- en breekwerk kan worden uitgevoerd.

Redenen om voor een lekdetectie in Zeist te kiezen

Het gebruik van onze hulpmiddelen maakt dat er bij een lekdetectie in Zeist geen wanden of vloeren opengebroken hoeven te worden. Iets wat voorheen wel vaak gedaan werd. Daarbij zijn deze hulpmiddelen in te zetten bij een groot aantal lekkages. Denk aan een lekkende afvoer achter de wand bij uw toilet of douche, een lekkende leiding onder uw vloer of een warmtelek onder het dak. 

Wist u dat…

Een lekdetectie in Zeist u niets hoeft te kosten. Er zijn verschillende verzekeraars die de kosten voor een lekdetectie volledig vergoeden. Mits u de lekdetectie door een professionele organisatie uit laat voeren. Het maakt het des te aantrekkelijker om lekkages in huis door ons op te laten sporen.

Methoden voor een lekdetectie in uw woning Lekdetectie Zeist

Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden om een lekkage in uw woning op te sporen. Een van de hulpmiddelen die we hierbij gebruiken is een rookproef. Bij een rookproef spuiten we rook in een leiding of onder het dak. Op plekken waar de rook zichtbaar wordt, bevindt zich zeer waarschijnlijk de bron van een lekkage.

Een alternatief is een thermografische camera. Een thermografische camera biedt de mogelijkheid om warmteverschillen te herkennen. Dit komt niet alleen van pas bij een warmtelek. Ook lekkages rond leidingen waarbinnen warm water stroomt, kan dit type camera de oplossing vormen.

Een derde hulpmiddel die we gebruiken zijn ultrasone trillingen.

Lekkage opsporen en vervolgens verhelpen in Zeist

OTL Lekdetectie biedt u hulp bij het opsporen van een lekkage. Het herstellen hiervan laten we graag over aan gespecialiseerde partijen. Denk bijvoorbeeld aan een loodgieter of een timmerman. Tijdens een lekdetectie in Zeist leggen we onze bevindingen vast in een uitgebreid rapport. In dit rapport staat het volgende:

 • Woning gegevens: zoals het type woning, het bouwjaar, de aangedane ruimte(n) en de algemene staat van de ruimte(n)
 • Bevindingen en adviezen: zoals de uitgevoerde meting(en), de omschrijving van bevindingen en foto’s die zijn gemaakt tijdens de lekdetectie

Dit rapport vertelt een loodgieter of timmerman exact waar zich de bron van een lekkage bevindt. Het maakt het heel eenvoudig om doelgericht voor een oplossing te zorgen bij een vocht- of warmtelek. Ook verzekeraars willen vaak een dergelijk rapport zien, voordat zij de kosten vergoeden.

Afspraak maken voor een lekdetectie in Zeist

Laat ook een lekdetectie in Zeist uitvoeren, wanneer u last denkt te hebben van een lekkage in huis. OTL Lekdetectie komt bij u langs om de bron van deze lekkage(s) voor u op te sporen! Dit doen we niet alleen op werkdagen. Ook op zaterdag kunt u ons bereiken voor hulp bij een lekkage.

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

4 tips bij een lekkage in Zeist

 • Laat geen meubilair of andere spullen direct tegen de vochtplekken staan
 • Zet uw ramen en deuren open om uw woning te ventileren
 • Maak vloeren en muren vrij, als de lekdetectie specialist langskomt
 • Neem contact op met uw verzekering om erachter te komen of uw lekkage wordt gedekt

De gevolgen van een lekkage

 • Vocht- en schimmelplekken op muren
 • Houtrot
 • Ongezond leefklimaat
 • Het kan leiden tot hoge kosten

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Zeist, maar ook in: Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: