Lekdetectie in Zaandam

Met ons geavanceerde apparatuur sporen wij ieder soort lekkage op! Heeft u een lek en weet u waar niet waar het lek zich bevindt? Wij komen graag bij u langs in Zaandam voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Zaandam kan een oplossing voor u zijn

Een lekkage in huis kan grote gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan een vochtlekkage, waarbij vocht in houten constructies kan trekken. Eenmaal in het hout zorgt het vocht voor houtrot. Bijzonder vervelend, omdat het houten constructies ernstig kan verzwakken. Daar komt bij dat het vaak erg lastig is om houtrot te herstellen. In de meeste gevallen zal de volledige constructie vernieuwd moeten worden. Naast een vochtlekkage zijn er verschillende andere soorten lekkages. Ook een warmtelek kan gevolgen hebben. Via het warmtelek stroomt warme lucht uw woning uit, wat voor een onnodig hoog energieverbruik zorgt. Laat een lekdetectie in Zaandam uitvoeren, om de bron van deze lekkages op te sporen. OTL Lekdetectie biedt u hier graag hulp bij aan.

Lekdetectie in Zaandam om verschillende redenen interessant

Het laten uitvoeren van een professionele lekdetectie in Zaandam heeft als voornaamste doel het opsporen van de bron van een lekkage. Het kan echter voorkomen, dat er veel meer lekkages blijken te zijn. Denk aan het gebruik van een thermografische camera, waarmee warmteverschillen in beeld worden gebracht. Mogelijk lekt niet alleen een leiding waarbinnen warm water loopt, maar is er ook sprake van een warmtelek rond een muur of kozijn. Bij een lekdetectie in Zaandam worden deze lekkages achterhaald. Ook hoeft bij een lekdetectie zoals wij deze voor u uitvoeren geen hak- en breekwerk te worden gebruikt. Onnodig veel schade aan uw woning kan zo voorkomen worden.

Werkwijze bij een lekkage opsporen

Het opsporen van een lekkage doet OTL Lekdetectie op verschillende manieren. Laat ons bijvoorbeeld gebruik maken van een rookproef. Hierbij spuiten we rook door een leiding of onder uw dakbedekking. Op plekken waar de rook zichtbaar wordt, bevindt zich mogelijk een lekkage. Een alternatief voor het gebruik van een rookproef is het gebruik van een thermografische camera. Deze camera biedt de mogelijkheid om warmteverschillen in beeld te brengen. Op plekken waar warme lucht uw woning verlaat, zal de buitenlucht net iets warmer zijn. Het maakt het opsporen van de bron van lekkages heel eenvoudig! Een derde mogelijkheid om lekkages op te sporen in huis is het gebruik van ultrasone trillingen.

Stappen na een lekdetectie in uw woning Lekdetectie Zaandam

OTL Lekdetectie helpt u bij een professionele lekdetectie in Zaandam, zonder de lekkage zelf op te lossen. Dit laten wij graag over aan de specialisten op verschillende gebieden, denk aan dakdekkers, loodgieters en glaszetters. Om het hen zo makkelijk mogelijk te maken leggen we onze bevindingen tijdens een lekdetectie in Zaandam vast in een rapport. Dit rapport omvat foto’s en tekst. Zo kan een vakman heel doelgericht voor een oplossing zorgen, wanneer er een lekkage in uw woning gevonden wordt. Ook kunt u dit rapport bij uw verzekeraar indienen, om de kosten voor een lekdetectie in Zaandam vergoed te krijgen.

Lekkage opsporen met OTL Lekdetectie in Zaandam

Wilt u ook een lekdetectie in Zaandam uit laten voeren? Neem contact met ons op, zodat we een afspraak voor u in kunnen plannen. We helpen u graag de nare gevolgen van een vocht- of warmtelek in huis tot een minimum te beperken.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Zaandam, maar ook in: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam en Hoofddorp.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: