Lekdetectie in Weert

Heeft u last van een lekkage in Weert, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Professionele hulp bij een lekdetectie in Weert

Lekkages kunnen in verschillende vormen ontstaan binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding achter een wand, een kier tussen uw kozijn en de muur, enzovoorts. Bij ieder van deze lekkages is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Doet u dit niet bij een vochtlek, dan ontstaan er vochtplekken op uw muren. Ook kunnen houten constructies gaan rotten en kunnen vloeren kromtrekken.

In het geval van een warmtelek zal uw energieverbruik toenemen. Daarbij loopt u het risico sneller ziek te worden. Tocht is een van de gevolgen van een warmtelek, wat resulteert in een verminderde weerstand. Laat een professionele lekdetectie in Weert uitvoeren om de bron van een lekkage in uw woning te achterhalen. OTL Lekdetectie helpt u hier graag bij.

Waarom is lekdetectie in Weert interessant?

De voornaamste reden om een lekdetectie in Weert uit te laten voeren, is het feit dat u een lekkage op wilt sporen. Aan een lekdetectie zitten verschillende voordelen:

 • Er is geen hak- en breekwerk nodig
 • U heeft geen onnodige kosten
 • De kosten worden vaak vergoed door de verzekering

Wist u bijvoorbeeld dat er geen hak- en breekwerk hoeft te worden uitgevoerd bij een lekdetectie in Weert? Iets wat in het verleden wel geregeld gedaan werd. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding van de vloerverwarming. Vaak moest hierbij de vloer op verschillende punten worden opgehaald. Dankzij onze moderne hulpmiddelen is dit niet langer noodzakelijk. Ook is een lekdetectie interessant, doordat verzekeraars de kosten hiervan doorgaans vergoeden.

Werkwijze bij een lekkage opsporen lekdetectie Weert

OTL hanteert de volgende werkwijze:

 1. U krijgt last van een lekkage
 2. Vervolgens neemt u telefonisch contact met ons  op
 3. Wij komen bij u thuis en sporen de lekkage op met behulp van onze apparatuur
 4. U krijgt van ons een duidelijke rapportage

Reeds werd beschreven dat OTL Lekdetectie in Weert verschillende hulpmiddelen inzet bij een lekkage opsporen. Denk bijvoorbeeld aan een rookproef. Door de rook in leidingen te spuiten, zal al snel zichtbaar worden waar het lek zich bevindt. Hier verlaat de rook de leidingen immers weer. Ook bij een warmtelek kan een rookproef uitkomst bieden.

Een alternatief is de thermografische camera. Een thermografische camera brengt warmteverschillen in kaart. Dit komt van pas bij een warmtelek en een lekkende leiding waarin warm water loopt. Bij leidingen met koud water kan het gebruik van ultrasone trillingen raadzaam zijn. De ultrasone trillingen worden verstuurd en weer ontvangen met een speciaal apparaat. Het verschil in tijd verraadt waar de lekkage zich bevindt.

Lekkage laten oplossen na een lekdetectie

Een lekdetectie in Weert laten uitvoeren is een eerste stap in het verhelpen hiervan. OTL Lekdetectie biedt u nadat de bron van het lek gevonden is een uitgebreid rapport aan. Dit rapport kunt u aan een loodgieter, glaszetter of bijvoorbeeld dakdekker overhandigen om de lekkage uiteindelijk voor u te laten verhelpen. Een dergelijke vakman kan op basis van de informatie in dit rapport heel doelgericht voor een oplossing zorgen. Ook kunt u dit rapport indienen bij uw verzekeraar, wanneer deze de kosten voor de lekdetectie in Weert vergoedt. In dit rapport staat het volgende:

 • De gegevens van uw woning
 • Onze bevindingen en adviezen met foto’s

Neem contact op met OTL Lekdetectie

Heeft u het vermoeden last te hebben van een lekkage in huis? Plan op korte termijn een lekdetectie in Weert in. U bereikt ons zowel op werkdagen, als op zaterdag. Ook wanneer u vragen heeft over onze dienstverlening of service bij een lekkage opsporen staan we u graag te woord.

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

Onze werkwijze

1. U krijgt last van een lekkage

2. Neem telefonisch contact met ons op

3. Wij sporen de lekkage op

4. U krijgt van ons een duidelijke rapportage

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Weert, maar ook in: Eindhoven, Roermond en Venlo.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: