Warmteverlies opsporen

Heeft u last van tocht of wilt u uw woning beter isoleren? Wij sporen alle warmtelekken voor u op! Zo weet u precies waar verbeterpunten liggen en kunt u doelgericht aan de slag.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Warmteverlies opsporen

Als gevolg van een slechte isolatie in huis kan een groot deel van de opgewekte warmte uw woning verlaten. Dit is dus zonde, want zo verbruikt u namelijk veel meer energie dan noodzakelijk is! Een warmtelek kan zich immers in uw muren bevinden, ofwel in uw dakbedekking, ofwel rond de kozijnen van uw ramen, enzovoorts. Warmteverlies opsporen is door deze diversiteit aan oorzaken van het warmteverlies niet eenvoudig. Vandaar dat wij beschikken over verschillende hulpmiddelen. Deze maken het ook relatief eenvoudig om de bron van het warmteverlies op te sporen. Onze bevindingen leggen we daarnaast vast in een uitgebreid rapport. Zodat u vervolgens een timmerman, dakdekker of glaszetter voor een passende oplossing kunt laten zorgen.

Hoe kan warmteverlies worden opgespoord?

warmteverlies opsporenWarmteverlies opsporen is mogelijk met een thermografische camera. Zoals de naam van dit hulpmiddel al doet vermoeden, brengt dit apparaat de temperatuurverschillen tussen lucht binnen en ook buiten uw woning in kaart. Zo kan er namelijk heel nauwkeurig in beeld worden gebracht waar de meeste warmte uw woning verlaat. En daardoor ook op welke manier u dit warmteverlies kunt beperken. Door deze beelden in een uitgebreid rapport op te nemen, kunnen vakmensen bovendien direct voor een passende oplossing zorgen. Zij hoeven zelf immers niet meer naar de oorzaken van het warmteverlies te zoeken.

Warmteverlies laten verhelpen

Het is van de bron van het warmteverlies binnen uw woning afhankelijk, welke vakman u kan helpen bij het voorkomen van verder warmteverlies. Laat een glaszetter bijvoorbeeld voor nieuwe ruiten of het vervangen van de kozijnen zorgen. Een dakdekker voor het verbeteren of vernieuwen van uw dakbedekking, enzovoorts. Door het warmteverlies aan te pakken zal daarnaast ook uw energieverbruik op jaarbasis afnemen. Zo verdient u namelijk deze investering al snel weer terug!

Wilt u meer weten over het beperken van warmteverlies binnen uw woning? Of bent u benieuwd naar de werking van onze thermografische camera? OTL Lekdetectie staan u graag geheel vrijblijvend te woord om u hier meer over te vertellen!

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: