Warmtelek laten opsporen?

Een warmtelek in huis zorgt voor tocht, kou en energieverspilling. Wij sporen het warmtelek snel op zonder breekwerk. Dit noemen wij lekdetectie. Vervolgens kunt u het warmtelek gemakkelijk laten verhelpen. Schakel ons direct in om het lek op te sporen.

 • Snel en efficiënt
 • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Warmtelek laten opsporen in huis

Denkt u last te hebben van een warmtelek? Dan doet u er goed aan om deze spoedig op te laten sporen. Warmtelekken kunnen namelijk een aanzienlijke impact hebben op zowel het comfort in uw huis als op uw energierekening. Het is van essentieel belang om deze lekken tijdig op te sporen en te verhelpen om energieverspilling te verminderen en uw leefomgeving comfortabeler te maken. Gelukkig biedt geavanceerde lekdetectietechnologie een effectieve oplossing voor het opsporen van warmtelekken, waardoor u energie en kosten kunt besparen.

Wat is een warmtelek?

warmteverlies opsporen

Een warmtelek is een gebied in uw huis waar ongewenste luchtstromen warmte laten ontsnappen, wat resulteert in energieverlies. Deze lekken kunnen voorkomen in muren, ramen, deuren en andere constructiedelen.

Waarom zijn warmtelekken een zorg?

Warmtelekken treden op wanneer ongewenste luchtstromen warmte uit uw huis laten ontsnappen tijdens koudere maanden, en koele lucht binnenlaten tijdens warmere maanden. Dit leidt niet alleen tot ongemakken, zoals tochtige ruimtes, maar ook tot aanzienlijke stijgingen in uw energierekening. Het opsporen van deze lekken kan echter een uitdaging zijn, omdat ze vaak verborgen zijn in muren, plafonds en vloeren.

Welke soorten warmtelekken zijn er?

De volgende warmtelekken kunnen wij onder andere voor u opsporen.

Gaslek

Heeft u last van een gaslekkage of denkt u gaslucht te ruiken in uw woning? Dan moet u direct overgaan op actie. Gas is namelijk explosief en één vonkje kan al ernstige gevolgen veroorzaken. Daarnaast is het langdurig inhaleren van gas slecht voor uw gezondheid. Met onze technieken kunnen wij snel de lekkage voor u lokaliseren. Zo kunt u zich weer veilig in uw woning bevinden.

Tocht

Heeft u last van tocht in huis? Dit warmtelek is niet alleen slecht voor uw gezondheid, maar ook voor uw energierekening. Met onze warmtebeeldcamera kunnen we onder andere achterhalen waar de tocht vandaan komt. Zo kunt u het tochtprobleem doelgericht aanpakken en comfortabel wonen. Lees nu meer over hoe wij deze warmtelek opsporen met onze geavanceerde technieken.

Warmteverlies

Met onze warmtebeeldcamera kunnen wij uw woning analyseren, zo wordt direct duidelijk waar warmteverlies optreedt. Vervolgens kunt u uw woning beter isoleren tegen tocht. Wanneer uw woning niet goed geïsoleerd is, zult u dit merken aan hoge energiekosten en uw gezondheid. Door het warmteverlies aan te pakken zult u de investering snel terug verdienen.

Last van een warmtelek? Schakel OTL Nederland direct in, door te bellen naar 085-0768954.

Waar komt een warmtelek voor?

Warmtelekken in huis kan zich voordoen op diverse plekken, waardoor energieverspilling en ongemak ontstaan. Het is van cruciaal belang om deze bronnen van warmteverlies te identificeren en aan te pakken om energie-efficiëntie te bevorderen. Hier zijn de belangrijkste plekken waar warmteverlies kan optreden.

Ramen en deuren

Slecht geïsoleerde ramen en deuren zijn beruchte bronnen van warmteverlies. Kieren rondom ramen en deuren laten koude lucht binnen en laten warmte ontsnappen, wat leidt tot aanzienlijk energieverlies.

Muren

Niet-geïsoleerde muren of muren met onvoldoende isolatie zijn verantwoordelijk voor aanzienlijk warmteverlies. Zelfs bij aanwezige isolatie kan slechte installatie of beschadigde isolatie tot verlies van verwarmde lucht leiden.

Dak en zolder

Een slecht geïsoleerd dak kan een grote hoeveelheid warmteverlies veroorzaken, vooral omdat warme lucht de neiging heeft om naar boven te stijgen. Ondeugdelijke dakisolatie en een niet-geïsoleerde zolder dragen bij aan dit probleem.

Kieren en spleten

Kieren en spleten in muren, vloeren, plafonds en rondom openingen zoals ramen en deuren zijn veelvoorkomende bronnen van warmteverlies. Zelfs kleine openingen kunnen leiden tot aanzienlijke energieverspilling.

Elektrische stopcontacten en schakelaars

Stopcontacten en schakelaars op buitenmuren kunnen warmteverlies veroorzaken als ze niet goed zijn afgedicht. Deze ogenschijnlijk kleine openingen kunnen bijdragen aan aanzienlijke warmteverspilling.

Vloeren en kruipruimtes

Ongedekte vloeren, vooral boven koude kruipruimtes, kunnen warmte naar beneden laten ontsnappen.

Ventilatieopeningen

Slecht geplaatste of niet-afgesloten ventilatieopeningen kunnen warme lucht uit de kamers trekken.

Schoorstenen en rookkanalen

Ongebruikte schoorstenen en slecht afgesloten rookkanalen kunnen warmteverlies veroorzaken.

Ongedichte leidingen en buizen

Ongedichte leidingen en buizen die door muren of vloeren lopen, kunnen warmteverlies veroorzaken.

Plafonds en verlichtingsarmaturen

Slecht geïsoleerde plafonds kunnen warmte laten ontsnappen, vooral in huizen met meerdere verdiepingen. Verlichtingsarmaturen in plafonds kunnen ook warmteverlies veroorzaken als ze niet goed zijn afgedicht.

Gevolgen warmtelekkages

Warmtelekkages kunnen verschillende gevolgen hebben.

Gevolgen warmtelek:

 • Energieverspilling
 • Hogere energiekosten
 • Negatieve milieueffecten
 • Comfortproblemen
 • Verhoogde energiebehoefte

Direct uw lekkage op laten sporen door OTL Nederland?

Technieken

Om de warmtelekkages te detecteren, hanteren we diverse technieken. Hieronder staan een aantal van onze veelgebruikte technieken.

 • Thermografische camera
 • Rooktest
 • Luchtdruktest
 • Handmatige inspectie
 • Energie-audit

Voordelen lekdetectie

Het tijdig laten opsporen van een lek biedt de volgende voordelen:

 • Vroegtijdige detectie
 • Kostenbesparing
 • Waterbesparing
 • Energie-efficiëntie
 • Preventie van schimmel en schade aan structuren
 • Tijdsbesparing
 • Betrouwbaarheid en gemoedsrust

Direct uw lekkage op laten sporen door OTL Nederland?

Waarmee sporen wij een warmtelek op?

Gelukkig zijn er moderne lekdetectietechnologieën beschikbaar die u kunnen helpen warmtelekken op te sporen en nauwkeurig te lokaliseren. Moderne technologieën maken het mogelijk om warmtelekken effectief op te sporen:

 • Warmtecamera’s: deze infraroodcamera’s visualiseren temperatuurverschillen, waardoor u warmtelekken snel kunt identificeren.
 • Rooktesten: rooktesten worden vaak gebruikt om luchtlekken te identificeren die warmteverlies veroorzaken.
 • Luchtdruktesting: daarnaast maakt luchtdruktesting het mogelijk om de luchtdichtheid van uw huis te meten.
 • Handmatige inspectie: het uitvoeren van een grondige visuele inspectie van het huis kan ook warmtelekken aan het licht brengen.
 • Energie-audits: een professionele energie-audit omvat een uitgebreide evaluatie van het energieverbruik van een huis.

Hoe werkt thermografie met warmtecamera?

warmteverlies opsporen

Warmtecamera’s detecteren temperatuurverschillen en visualiseren deze als kleurverschillen op beelden. Dit maakt het mogelijk om warmtelekken snel te identificeren, zelfs als ze achter oppervlakken verborgen zijn. Professionele thermografische inspecteurs kunnen deze camera’s gebruiken om hotspots en koude plekken in een gebouw op te sporen.

Warmtelek opsporen: kan ik dat ook zelf?

Hoewel het mogelijk is om zelf warmtelekken op te sporen met een warmtecamera, is het raadzaam om een professionele lekdetectieservice in te schakelen, zoals OTL Nederland. Onze experts hebben de ervaring en kennis om lekken nauwkeurig te identificeren.

Warmtelek opsporen lastig? Bel met onze vakman

Als warmtelekken een probleem zijn, staan onze ervaren vakmensen klaar om u te helpen. Met geavanceerde apparatuur sporen we lekken snel op en bieden we effectieve oplossingen voor een energie-efficiënt huis.

Onze werkwijze

Er bevindt zich een lekkage in of rondom uw huis. U weet echter niet precies waar deze lekkage zich bevindt. Het lek kan voor veel extra kosten zorgen in uw huis. Dit wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Neem op tijd contact met ons op om de lekkage zo snel mogelijk te detecteren. Op deze manier kunnen wij snel een afspraak met u maken om de lekkage te detecteren. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen.

Vervolgens komen wij bij u langs om de lekdetectie uit te voeren. Met behulp van apparatuur kunnen wij, zonder hak- en breekwerk, de lekkage detecteren. Naast waterlekkages kunnen wij ook warmtelekken opsporen.

U krijgt van ons een duidelijke rapportage met daarin de locatie van de lekkage. Op deze manier weet de loodgieter wat er moet gebeuren om het lek te dichten. Daarnaast is deze rapportage handig voor de verzekering.

Direct uw lekkage op laten sporen?

Maak een afspraak. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen.

Werkgebied

Met een landelijke dekking biedt OTL Nederland uitgebreide diensten voor het opsporen van lekkages. Wij reageren snel, zodat we de schade tot een minimum beperken.

Het warmtelek is gevonden, hoe lost u dit vervolgens op?

Nadat een warmtelek is geïdentificeerd, is het belangrijk om stappen te ondernemen om het probleem aan te pakken en het warmteverlies te verminderen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om een warmtelek effectief op te lossen:

 • Isolatie verbeteren: verbeter de isolatie van muren, daken en vloeren.
 • Kieren en spleten dichten: dicht kieren en spleten rond ramen, deuren, ventilatieopeningen en andere openingen af om ongewenste luchtstromen te voorkomen.
 • Energiezuinige ramen en deuren: kies voor hoogwaardige, goed sluitende ramen en deuren.
 • Tochtstrippen: Plaats tochtstrippen rond ramen en deuren om luchtinfiltratie te verminderen.

Het oplossen van een warmtelek vereist maatwerk, afhankelijk van de specifieke oorzaken en locatie. Een combinatie van bovengenoemde stappen kan u helpen om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren.

Investeer in isolatie, beter glas en/of tochtstrippen

Dubbel glasHet investeren in isolatie, hoogwaardig glas en tochtstrippen is een slimme keuze. Deze maatregelen verminderen warmteverlies, verlagen uw energierekening en creëren een comfortabelere leefomgeving.

Kortom, het opsporen en verhelpen van warmtelekken is essentieel voor energie-efficiëntie en comfort in uw huis. Neem vandaag nog contact op met onze experts om te ontdekken hoe we u kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem.

Wie verhelpt na opsporing het warmtelek?

Na afloop van de door ons uitgevoerde lekdetectie ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de lekkage zich bevindt. Een aannemer of bouwbedrijf kan het warmtelek vervolgens voor u oplossen, op basis van ons rapport.

Direct een lekkage vinden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Waarom kiezen voor lekdetectie?

Het tijdig opsporen van lekkages brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor detectie van een lekkage voor OTL Nederland en profiteer van:

 • Minimale schade: Door lekkages snel op te sporen, voorkomt u verdere verspreiding van water en minimaliseert u de schade aan uw eigendommen.
 • Kostenbesparing: Vroegtijdige lekdetectie voorkomt dat kleine problemen uitgroeien tot grote en dure herstelwerkzaamheden, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
 • Energie-efficiëntie: Door het opsporen en repareren van warmtelekken draagt lekdetectie bij aan een lagere energierekening en verbeterde energie-efficiëntie.

Tip: bel niet direct een loodgieter of bouwbedrijf, deze zal onnodig hak- en breekwerk uitvoeren.

Waarom kiezen voor OTL Nederland?

lekdetectie specialist

Bij OTL Nederland bent u verzekerd van professionele lekkage onderzoek met vele voordelen:

 • Ervaren experts: ons team bestaat uit goed opgeleide en gekwalificeerde professionals met jarenlange ervaring in de lekdetectie-industrie.
 • Betrouwbare resultaten: dankzij onze geavanceerde technieken en expertise leveren wij nauwkeurige en snelle resultaten, waardoor u snel kunt handelen.
 • Klanttevredenheid: klanttevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar een uitstekende service en zorgen dat uw lekdetectiebehoeften volledig worden vervuld.

Wacht niet langer! Schakel vandaag nog OTL Nederland in voor professionele lekdetectie. Ontdek onze geavanceerde technieken, geniet van de voordelen en vertrouw op de expertise van ons betrouwbare team. Samen zorgen we ervoor dat lekkages geen kans krijgen en uw eigendommen optimaal beschermd blijven.

Veelgestelde vragen

Warmte kan uit uw huis ontsnappen via verschillende plekken, zoals ramen, deuren, muren, het dak, vloeren, ventilatieopeningen, kieren en spleten. Deze plekken zijn vaak bronnen van warmteverlies en kunnen leiden tot hogere energierekeningen en ongemak. Het identificeren en aanpakken van deze lekken is essentieel om energie-efficiëntie te verbeteren en het comfort te vergroten.

U kunt warmteverlies in uw huis opmerken door zelf een visuele inspectie uit te voeren bij kieren en spleten. Heeft of kent u iemand met een warmtecamera? Dan kunt u hier ook gebruik van maken. Indien u geen warmtecamera heeft, dan kunt u ons inschakelen. Wij zullen dan zo snel mogelijk langskomen om het warmteverlies op te sporen.

Een warmtescan wordt meestal uitgevoerd door een professional die gespecialiseerd is in het gebruik van warmtecamera’s. De expert richt de warmtecamera op verschillende delen van uw huis en maakt infraroodbeelden om temperatuurverschillen te visualiseren. Deze beelden kunnen worden geanalyseerd om warmtelekken en gebieden met slechte isolatie te identificeren.

De kosten voor een warmtescan kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de aard van het warmtelek, de omvang van het probleem en de locatie van het lek. Voor een nauwkeurige prijsopgave adviseren wij contact op te nemen met ons team. We bieden echter transparante en competitieve tarieven, waarbij we streven naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Bij OTL Nederland begrijpen we dat een snelle respons essentieel is bij lekkage situaties. We streven ernaar om zo spoedig mogelijk hulp te bieden. Neem direct contact met ons op en we zullen ons best doen om u op korte termijn van dienst te zijn. Onze planning is flexibel en we zorgen ervoor dat uw lekdetectieprobleem met de vereiste urgentie wordt behandeld.

Onze lekdetectieservice is gebaseerd op professionele expertise en geavanceerde technieken. Wanneer u OTL Nederland inschakelt, kunt u het volgende verwachten:

 • Grondige inspectie en identificatie van het lek
 • Gebruik van geavanceerde technologieën zoals ultrasone detectie en thermografie
 • Nauwkeurige rapportage van de leklocatie en bevindingen
 • Advies en aanbevelingen voor de juiste vervolgstappen
 • Transparante communicatie en professionele service

Als u een lek vermoedt, zijn er enkele stappen die u kunt ondernemen voordat u professionele hulp inschakelt:

 • Schakel de watertoevoer af om verdere schade te voorkomen.
 • Maak foto’s of aantekeningen van de lekkage om onze specialisten te helpen bij de analyse.
 • Ruim het getroffen gebied op en minimaliseer het contact met water om mogelijke schade te beperken.
 • Neem zo snel mogelijk contact op met OTL Nederland voor professionele lekdetectie en -reparatie.

Het inschakelen van lekdetectie door OTL Nederland heeft verschillende voordelen ten opzichte van het direct benaderen van een loodgieter:

 • Nauwkeurige detectie: Lekdetectiespecialisten zijn gespecialiseerd in het opsporen van lekkages met behulp van geavanceerde technieken en apparatuur. Hierdoor kunnen ze de exacte locatie van het lek identificeren, waardoor gerichte reparaties mogelijk zijn.
 • Kostenbesparing: Door eerst lekdetectie uit te laten voeren, kunt u onnodig breekwerk en kosten vermijden die gepaard gaan met het willekeurig zoeken naar de lekkagebron.
 • Preventie van verdere schade: Vroegtijdige lekdetectie voorkomt verdere verspreiding van water, waardoor u structurele schade, schimmelgroei en andere nadelige gevolgen kunt voorkomen.
 • Efficiëntie: Door een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf in te schakelen, bespaart u tijd en energie, omdat zij de juiste apparatuur en expertise hebben om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

Heeft u nog andere vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons deskundige team. We staan klaar om u te helpen om lekkages te zoeken.

Contact

Lekkage op laten sporen? Wij zijn bereikbaar van:

Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 20:00
Zaterdag: 10:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Lekdetectie specialist inschakelen? Bel dan direct: