Lekdetectie in Wageningen

Wij komen graag bij u langs voor een lek inspectie in Wageningen. Met ons geavanceerde apparatuur sporen wij uw lek op zonder te hoeven slopen!

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Wageningen helpt lekkages te vinden

Heeft u al eens geprobeerd de bron van een lekkage in huis zelf op te sporen? Dit blijkt vaak erg lastig te zijn. Mede door het feit, dat de bron van een lek zich achter een wand of onder uw vloer kan bevinden. OTL Lekdetectie biedt u graag hulp bij het opsporen van lekkages! Wij beschikken over diverse hulpmiddelen, waarmee wij een lekdetectie in Wageningen voor u uit kunnen voeren.

Belangrijk voordeel van zo’n lekdetectie is het feit dat hak- en breekwerk overbodig is. Zo wordt een onnodige schade aan uw pand voorkomen. Het was tot voor kort heel normaal om een muur op verschillende punten open te halen. Op deze wijze werd geprobeerd om tot de bron van een lekkage te komen. De zekerheid dat de bron op deze manier ook gevonden werd had u hierbij niet. Andere voordelen van lekdetectie zijn:

 • Waterverlies wordt verminderd
 • Gevolgschade zal worden voorkomen
 • Besparen op onnodige verbouwkosten

Verschillende soorten lekkages opsporen lekdetectie wageningen

Een lekdetectie in Wageningen uitvoeren is interessant bij verschillende soorten lekkages. U kunt denken aan een vochtlek, maar bijvoorbeeld ook aan een warmtelek. Als gevolg van een warmtelek neemt niet alleen uw energieverbruik onnodig toe. Ook kunt u te maken krijgen met tocht. Tocht verslechtert uw weerstand, waardoor u sneller verkouden of grieperig wordt. Reden genoeg om een warmtelek in een vroeg stadium aan te pakken! Ook bij een vochtlek is dit noodzakelijk. Pakt u een vochtlekkage niet aan, dan kan dit resulteren in vochtplekken op uw muren, schimmelgroei op deze plekken en bijvoorbeeld houtrot. In welke ruimte wilt u een lekdetectie in Wageningen uit laten voeren? Op de volgende plekken kunnen wij u onder andere helpen:

 • Afvoer, leidingen en riolering
 • Badkamer
 • Dak
 • Muren, plafonds en vloeren
 • Verwarming

Aanpak bij een lekdetectie in Wageningen

Voor het uitvoeren van een lekdetectie zonder hak- en breekwerk gebruikt OTL Lekdetectie verschillende hulpmiddelen. Een thermografische camera is hier een voorbeeld van. Met een thermografische camera kunnen warmteverschillen in beeld worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de lucht binnen uw woning en de lucht buiten. Wanneer de lucht buiten op sommige plekken warmer is, kan dit duiden op een warmtelek. Ook een rookproef kan helpen om een warmtelek op te sporen. Rook zal op plekken waar zich een lek bevindt naar buiten komen. Naast een thermografische camera en een rookproef worden ook ultrasone trillingen gebruikt bij een lekdetectie in Wageningen.

Rapport indienen bij uw verzekeraar

Wist u dat een lekdetectie in Wageningen u niets hoeft te kosten? Na afloop van een lekdetectie ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport wordt heel nauwkeurig beschreven, waar zich de bron van het lek in uw woning bevindt. Dit helpt niet alleen een loodgieter, timmerman of bijvoorbeeld glaszetter. Ook kunt u dit rapport indienen bij uw verzekeraar. Er zijn verschillende verzekeraars in Nederland die de kosten voor een professionele lekdetectie volledig of gedeeltelijk vergoeden. Kijk de polisvoorwaarden van uw verzekeringen nog eens na, om te zien welke vergoeding u geboden wordt.

Inhoud lekdetectie rapport

In het lekdetectie rapport staat onder andere:

 • De gegevens van uw woning: het bouwjaar, type woning, aangedane ruimte(n) en de algemene staat van deze ruimte(n)
 • Onze bevindingen en adviezen: de uitgevoerde meting(en), omschrijving van de bevindingen en foto’s die gemaakt zijn tijdens de lekdetectie

Een lekdetectie in uw woning uit laten voeren

Laat een lekkage in huis zo snel mogelijk opsporen en verhelpen! OTL Lekdetectie staat voor u klaar om een professionele lekdetectie in Wageningen uit te voeren. Neem contact met ons op, zodat we direct een afspraak in kunnen plannen. U bereikt ons niet alleen op werkdagen. Ook op de zaterdag staan we voor u klaar om hulp te bieden!

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

Onze werkwijze

1. U krijgt last van een lekkage

2. Neem telefonisch contact met ons op

3. Wij sporen de lekkage op

4. U krijgt van ons een duidelijke rapportage

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Wageningen, maar ook in: Arnhem, Nijmegen en Veenendaal.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: