Lekken opsporen met vochtmeting

Voor het detecteren van lekkages, kunnen wij verschillende technieken toepassen. De vochtmeting techniek is er hier een van. Deze methode wordt vaak ingezet in combinatie met andere methoden. Deze techniek maakt deel uit van een compleet plan waarbij een gehele ruimte in beeld wordt gebracht.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Vochtmeting

Lekkages kunnen allerlei oorzaken hebben, maar voordat een lekkage verholpen kan worden, zult u eerst de exacte locatie van de lekkage moeten lokaliseren. Hiervoor zult u in eerste instantie proberen de lekkage visueel te bepalen. Dat is echter in de praktijk niet altijd zo eenvoudig.  Door een specifieke lekdetectie techniek te gebruiken, is een lek vaak veel sneller gevonden. De vochtmeting methode voeren wij vaak uit, wanneer er vermoedens zijn van lekkage. Men kan echter niet de exacte oorsprong van de lekkage vaststellen. 

Vochtplekken in vloeren, stenen of muren kunnen een indicatie zijn dat er een lekkage is. Met een uitgebreide vochtmeting kunnen wij dit vervolgens vaststellen. Het is daarbij ook mogelijk de plek van de lekkage te lokaliseren.

Wanneer wordt de vochtmeting methode gebruikt? Vochtmeting

Het is niet ongebruikelijk dat OTL Nederland een vochtmeting in combinatie met andere methoden inzet. Het is met deze methode namelijk niet altijd vast te stellen waar exact de lekkage zich bevindt. De methode vergelijkt namelijk bepaalde waarden met elkaar, waaruit wij conclusies kunnen trekken.

Vaak maakt een vochtmeting dan ook deel uit van een compleet plan waarbij een gehele ruimte in beeld wordt gebracht. Een vochtmeting is dan ook vooral geschikt voor het vinden van:

  • Verschillende vochtwaarden van een complete ruimte
  • Lekkages in muren
  • Lekkages in vloeren
  • Daklekkages

Hoe werkt een vochtmeting precies?

Wanneer wij een vochtmeting uitvoeren, dan maken wij gebruik van een meetinstrument, namelijk de vochtmeter. Dit apparaat straalt elektrische signalen uit en meet de weerstand die het terug ontvangt van de objecten. Op deze manier komen bepaalde vochtwaarden tot stand.

Door verschillende vochtwaarden in een ruimte met elkaar te vergelijken, kunnen vervolgens afwijkende waarden worden aangewezen. Dit hoeft niet direct te betekenen dat locaties met afwijkende waarden ook lekkages bevatten en daarom wordt een vochtmeting vaak in combinatie met andere lekdetectie methoden gebruikt. Ontstaat door de vochtmeting bijvoorbeeld het vermoeden dat er een lek in een leiding onder de vloer is, dan kan men bijvoorbeeld de leiding via de leiding lokalisatie methode op lekkage controleren.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: