Lekdetectie in Utrecht

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Vakkundige lekdetectie in Utrecht laten uitvoeren

Denkt u last te hebben van een lekkage in huis? Laat in dat geval een vakkundige lekdetectie in Utrecht uitvoeren. OTL Lekdetectie helpt u bij het opsporen van de bron van een lekkage. Dit doen wij op zo’n manier, dat het gebruik van hak- en breekwerk niet noodzakelijk is. Iets wat voorheen vaak wel het geval was! Moderne hulpmiddelen maken het relatief eenvoudig om tot de bron van een lekkage te kunnen komen. Wij helpen niet alleen bij het opsporen van een vochtlek in huis. Ook voor het oplossen van bijvoorbeeld een warmtelek kunt u bij ons terecht.

Op welk moment een lekdetectie in Utrecht uit laten voeren?

Het is verstandig om een lekdetectie in Utrecht zo snel mogelijk na het opmerken van de lekkage uit te laten voeren. Op deze manier verkleint u de kans op een ernstige waterschade aan uw woning. Een beginnende lekkage herkent u bijvoorbeeld aan onverklaarbaar vocht op de vloer, lichtgele plekken op uw muren, enzovoorts. In het geval van een warmtelek kunt u onze hulp inschakelen, wanneer u tocht in huis voelt. De tocht komt vaak via een kier tussen de ruit en het kozijn bij uw woning naar binnen.

lekdetectie UtrechtOok het laten uitvoeren van een preventieve lekdetectie in Utrecht kan interessant zijn. Een preventieve lekdetectie wijst u tijdig op de aanwezigheid van lekkages in huis. Des te sneller u een lekkage verhelpt, des te kleiner de kans op een blijvende waterschade ook is.

Redenen om voor een lekdetectie te kiezen

Er zijn verschillende redenen, die maken dat het laten uitvoeren van een lekdetectie interessant kan zijn. Allereerst wilt u de kans op een ernstige waterschade minimaliseren. Waterschade komt voor in de vorm van vochtplekken op uw muren, houtrot in houten constructies, enzovoorts. Houtrot kan deze constructies ernstig verzwakken, met alle risico’s van dien! Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.

In het geval van een warmtelek is het laten uitvoeren van een lekdetectie in Utrecht interessant om uw energieverbruik te verlagen. Een warmtelek zorgt voor een onnodig grote uitstroom van warmte. Door een warmtelek af te dichten neemt uw energieverbruik af.

Hulpmiddelen voor een lekdetectie in uw woning

Bij een lekdetectie in Utrecht kunnen we verschillende hulpmiddelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera. Dit type camera brengt warmteverschillen heel duidelijk in beeld. Ideaal voor het opsporen van zowel een warmtelek, als een vochtlek. Ook het gebruik van ultrasone trillingen of een rookproef behoort tot de mogelijkheden. Het is van het type lekkage afhankelijk, welke van deze hulpmiddelen het meest geschikt is. Door gebruik te maken van dergelijke hulpmiddelen is het niet langer noodzakelijk om een muur of vloer open te breken.

Bent u benieuwd hoe wij een lekkage in uw woning op zouden sporen? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor een lekdetectie in Utrecht? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het voorkomen van een ernstige vochtschade aan uw woning.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Utrecht, maar ook in: Amersfoort, Hilversum, Woerden en Zeist.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: