Lekken opsporen met ultrasoon detectie

Met ultrasoon detectie sporen we lekken op door het meten van ultrasone geluidsgolven. Dankzij deze geluidsgolven kunnen we lekken opsporen zonder hak- en breekwerk.

 • Snel en efficiënt
 • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Ultrasoon detectie uit laten voeren

Bij een lekkage rond koudwaterleidingen of een afvoer is een snelle manier van handelen essentieel. Het water dat uit uw leidingen en afvoer lekt kan namelijk in muren, vloeren en houten constructies trekken. Dit kan vervolgens voor schade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot, schimmel op uw muren, enzovoorts.

Met ultrasoon detectie achterhalen wij vervolgens waar het water precies weglekt. Het vervelende aan een lek is dat het vaak op een slecht bereikbare plek zit. Denk aan een plafond lekkage of een lek in een leiding die weggewerkt zit in een muur. Het lek opsporen kan dan erg lastig zijn zonder de boel open te breken. Lekdetectie biedt uitkomst! Ultrasoon detectie maakt namelijk gebruik van ultrasone geluidsgolven. Het water dat uit de leiding lekt maakt namelijk geluid. Dit is niet hoorbaar, maar met onze apparatuur kunnen we dit geluid oppikken, ook door wanden heen. Zo kunnen we in kaart brengen waar het lek precies zit. Dit bespaart u ten eerste kosten en ten tweede voorkomt het dat u een lange tijd in het puin zit.

Soorten lekkages

OTL Nederland is gespecialiseerd in het opsporen van diverse lekken, of het nu gaat om water- of warmtelekken. Onze expertise stelt ons in staat om onder andere de volgende veelvoorkomende lekkages te identificeren.

Gevolgen lekkages

Waterlekkages en warmtelekkages kunnen verschillende gevolgen hebben.

Gevolgen waterlekkages:

 • Schade aan eigendommen
 • Schimmel- en vochtplekken
 • Verzwakking fundering
 • Houtrot
 • Roestvorming

Gevolgen warmtelekkages

 • Energieverspilling
 • Hogere energiekosten
 • Negatieve milieueffecten
 • Comfortproblemen
 • Verhoogde energiebehoefte

Direct uw lekkage op laten sporen door OTL Nederland?

Technieken

Om de verschillende lekkages te detecteren, hanteren we diverse technieken. Hieronder staan een aantal van onze veelgebruikte technieken.

Direct uw lekkage op laten sporen door OTL Nederland?

Wanneer een ultrasoon detectie uitvoeren?

ultrasoon detectieEen ultrasoon detectie is interessant bij het opsporen van de bron van een lekkage rond koudwaterleidingen of de afvoer. In dit geval zijn er geen temperatuurverschillen, waardoor een thermografische camera geen uitkomst biedt. Daarom zullen we ultrasoon detectie inzetten. Bij ultrasoon lekdetectie gebruiken we een zender en een ontvanger. Deze zendt eerst ultrasone trillingen uit en vangt deze daarna op. Op basis van het verschil in tijd tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen lokaliseren we vervolgens het lek met grote precisie.

Voordelen lekdetectie

Het tijdig laten opsporen van een lek biedt de volgende voordelen:

 • Vroegtijdige detectie
 • Kostenbesparing
 • Waterbesparing
 • Energie-efficiëntie
 • Preventie van schimmel en schade aan structuren
 • Tijdsbesparing
 • Betrouwbaarheid en gemoedsrust

Onze werkwijze

Er bevindt zich een lekkage in of rondom uw huis. U weet echter niet precies waar deze lekkage zich bevindt. Het lek kan voor veel extra kosten zorgen in uw huis. Dit wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Neem op tijd contact met ons op om de lekkage zo snel mogelijk te detecteren. Op deze manier kunnen wij snel een afspraak met u maken om de lekkage te detecteren. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen.

Vervolgens komen wij bij u langs om de lekdetectie uit te voeren. Met behulp van apparatuur kunnen wij, zonder hak- en breekwerk, de lekkage detecteren. Naast waterlekkages kunnen wij ook warmtelekken opsporen.

U krijgt van ons een duidelijke rapportage met daarin de locatie van de lekkage. Op deze manier weet de loodgieter wat er moet gebeuren om het lek te dichten. Daarnaast is deze rapportage handig voor de verzekering.

Direct uw lekkage op laten sporen?

Maak een afspraak. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen.

Werkgebied

Met een landelijke dekking biedt OTL Nederland uitgebreide diensten voor het opsporen van lekkages. Wij reageren snel, zodat we de schade tot een minimum beperken.

Het lek laten repareren na de ultrasone detectie

Onze bevindingen leggen we daarna vast in een uitgebreid rapport. Waarmee wij ons vervolgens onderscheiden van concurrenten. Dit rapport kunt u aan een loodgietersbedrijf overhandigen waardoor vervolgens begonnen kan worden met het herstellen van de lekkage. Zij hoeven niet meer te zoeken naar de bron, maar kunnen direct voor een passende oplossing zorgen! Dit is belangrijk, want loodgieters beschikken meestal niet over lekdetectie-apparatuur. Zij zullen daardoor bijvoorbeeld muren of vloeren open moeten breken om het lek te vinden. Ook kan dit rapport helpen bij het vergoed krijgen van de kosten voor het herstel van de lekkage via uw verzekeraar.

Bent u benieuwd of een ultrasoon detectie ook bij uw situatie uitkomst biedt? Neem vervolgens geheel vrijblijvend contact met onze lekdetectie specialist op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom OTL Nederland?

Bij OTL Nederland kunt u profiteren van de volgende voordelen bij onze lekdetectieonderzoeken:

 1. Deskundig team: ons team bestaat uit hoogopgeleide en goed gekwalificeerde professionals.
 2. Betrouwbare resultaten: door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en diepgaande expertise sporen we lekken nauwkeurig op.
 3. Klantgerichtheid: de tevredenheid van onze klanten staat bij ons centraal.

Waarom nog aarzelen? Schakel OTL Nederland vandaag nog in voor professionele lekdetectie!

Veelgestelde vragen

Ultrasoon geluid is geluid dat een te hoge frequentie heeft om door het menselijk oor te worden opgepikt. Het gaat hier om geluid tussen de 20khz en 800mhz. De meeste mensen kunnen geluid tot 20khz met uitschieters tot 25khz horen. Sommige mensen kunnen dus geluid met de laagste frequenties uit het ultrasone gebied nog net horen. Een lekkende leiding produceert geluid van vaak 70khz of hoger, niet hoorbaar voor mensen. Maar bepaalde meetapparatuur kan dit oppikken! Hier maken wij gebruik van bij ultrasone detectie.

Bij OTL Nederland begrijpen we dat een snelle respons essentieel is bij lekkage situaties. We streven ernaar om zo spoedig mogelijk hulp te bieden. Neem direct contact met ons op en we zullen ons best doen om u op korte termijn van dienst te zijn. Onze planning is flexibel en we zorgen ervoor dat uw lekdetectieprobleem met de vereiste urgentie wordt behandeld.

Onze lekdetectieservice is gebaseerd op professionele expertise en geavanceerde technieken. Wanneer u OTL Nederland inschakelt, kunt u het volgende verwachten:

 • Grondige inspectie en identificatie van het lek
 • Gebruik van geavanceerde technologieën zoals ultrasone detectie en thermografie
 • Nauwkeurige rapportage van de leklocatie en bevindingen
 • Advies en aanbevelingen voor de juiste vervolgstappen
 • Transparante communicatie en professionele service

Contact

Lekkage op laten sporen? Wij zijn bereikbaar van:

Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 20:00
Zaterdag: 10:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Lekdetectie specialist inschakelen? Bel dan direct: