Lekken opsporen met ultrasoon detectie

Met ultrasoon detectie sporen we lekken op door het meten van ultrasone geluidsgolven. Dankzij deze geluidsgolven kunnen we lekken opsporen zonder hak- en breekwerk.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Ultrasoon detectie uit laten voeren

Bij een lekkage rond koudwaterleidingen of een afvoer is een snelle manier van handelen essentieel. Het water dat uit uw leidingen en afvoer lekt kan namelijk in muren, vloeren en houten constructies trekken. Dit kan vervolgens voor schade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot, schimmel op uw muren, enzovoorts. Met een ultrasoon detectie achterhalen wij vervolgens waar het water precies weglekt. Een Ultrasoon detectie namelijk maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven. Daardoor is hak- en breekwerk niet nodig. Dit bespaart u ten eerste kosten en ten tweede voorkomt het dat u een lange tijd in het puin zit.

Wanneer een ultrasoon detectie uitvoeren?

ultrasoon detectieEen ultrasoon detectie is interessant bij het opsporen van de bron van een lekkage rond koudwaterleidingen of de afvoer. In dit geval zijn er geen temperatuurverschillen, waardoor een thermografische camera geen uitkomst biedt. Daarom zullen we ultrasoon detectie inzetten. Bij ultrasoon lekdetectie gebruiken we een zender en een ontvanger. Deze zendt eerst ultrasone trillingen uit en vangt deze daarna op. Op basis van het verschil in tijd tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen lokaliseren we vervolgens het lek met grote precisie.

Ultrasone detectie op laten lossen door loodgieters

Onze bevindingen leggen we daarna vast in een uitgebreid rapport. Waarmee wij ons vervolgens onderscheiden van concurrenten. Dit rapport kunt u aan een loodgietersbedrijf overhandigen waardoor vervolgens begonnen kan worden met het herstellen van de lekkage. Zij hoeven niet meer te zoeken naar de bron, maar kunnen direct voor een passende oplossing zorgen! Dit is belangrijk, want loodgieters beschikken meestal niet over lekdetectie-apparatuur. Zij zullen daardoor bijvoorbeeld muren of vloeren open moeten breken om het lek te vinden. Ook kan dit rapport helpen bij het vergoed krijgen van de kosten voor het herstel van de lekkage via uw verzekeraar.

Bent u benieuwd of een ultrasoon detectie ook bij uw situatie uitkomst biedt? Neem vervolgens geheel vrijblijvend contact met onze lekdetectie specialist op om de mogelijkheden te bespreken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: