Tocht in huis opsporen

Heeft u last van tocht in huis? Met onze thermografische camera sporen we op waar de tochtstroom door ontstaat. Zo kan de tocht doelgericht worden verholpen.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

De oorzaak van tocht opsporen

Tocht in huis kan twee nare gevolgen hebben, namelijk: de kans dat u ziek of verkouden wordt is groter en u verliest veel warmte! Door het verlies van warmte verbruikt u meer energie voor het verwarmen van uw woning dan hoogstnoodzakelijk is. Reden genoeg om de oorzaak van tocht op te sporen en aan te pakken. De oorzaak van tocht opsporen is geen eenvoudige klus, doordat deze oorzaak zich op tal van verschillende plekken kan bevinden. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen die niet goed aansluiten op uw muren, ruiten die op een verkeerde manier geplaatst zijn, deuren die niet goed op de deurposten aansluiten, enzovoorts. Wij bieden u hulp, zonder dat hier hak- en breekwerk voor gebruikt hoeft te worden!

Hulpmiddelen bij oorzaak van tocht opsporen

De oorzaak van tocht opsporen kan eenvoudiger gemaakt worden door het gebruik van een thermografische camera. Met een thermografische camera kunnen de temperatuurverschillen tussen de lucht binnen en buiten uw woning inzichtelijk worden gemaakt. Op de plekken rond uw woning waar de lucht veel warmer is dan normaal, zou mogelijk sprake kunnen zijn van een warmtelek. Dit betekent dat dit warmtelek de tocht binnen uw woning kan veroorzaken.

tocht opsporenAndersom kan van binnenuit naar plekken gezocht worden waar de lucht koeler is dan in andere plekken binnen uw woning. Dit zou erop kunnen duiden dat koude lucht uw woning op deze plekken binnenstroomt, wat de tocht in huis verklaart.

Tocht in huis laten verhelpen

Nadat wij een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport beschrijven we heel nauwkeurig waar de warmtelekken zich binnen uw woning bevinden. Op basis van dit rapport kan een glaszetter, een dakdekker of een timmerman voor een oplossing zorgen om de tocht te verhelpen.

Wilt u meer weten over het opsporen van de oorzaak van tocht in huis? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw situatie te bespreken. Wij bekijken graag wat wij voor u kunnen betekenen!

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: