Lekdetectie in Tilburg

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Tilburg laten uitvoeren helpt u verder

Wanneer u te maken heeft met een lekkage in huis, kan dit vergaande gevolgen hebben. Een lekkage kan bijvoorbeeld voor houtrot zorgen in de houten constructie onder uw dakbedekking. Dit is logischerwijs iets, wat u zo goed mogelijk wenst te voorkomen. Houtrot kan de stabiliteit van een dakconstructie aantasten, met alle risico’s van dien. Niet alleen bij een vochtlek kan een lekdetectie in Tilburg laten uitvoeren interessant zijn. Denk ook aan de hulp die OTL Lekdetectie u biedt bij een warmtelek. Een warmtelek kan voor een onnodig hoge energierekening zorgen! Lees snel verder, wat wij voor u kunnen betekenen bij het verhelpen van lekkages in huis.

Wanneer een lekdetectie in Tilburg uit laten voeren?

Op het moment dat u de eerste, vaak lichtgele plekken op een muur ziet, is het slim om voor een lekdetectie te kiezen. De gele plekken duiden in veel gevallen op een vochtprobleem onder of achter de muur. Met een lekdetectie kan de exacte oorzaak van de vochtplekken worden achterhaald, zonder hierbij schade aan de muur te veroorzaken. Iets wat in het verleden vaak wel noodzakelijk was om tot de bron van een lekkage te kunnen komen. Ook tocht langs uw ramen of deuren kan een reden zijn om voor een lekdetectie in Tilburg te kiezen. Tocht is vaak het gevolg van een warmtelek! Het verslechtert uw weerstand en zorgt voor een hoog energieverbruik.

lekdetectie TilburgTip: u kunt ook voor een preventieve lekdetectie in Tilburg kiezen! Zo kunnen lekkages al worden opgespoord, voordat de eerste vochtplekken verschijnen op muren of plafonds.

Nut van het laten uitvoeren van een lekdetectie

Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Tilburg is om verschillende redenen nuttig. Zo kunt u de kans op een ernstige waterschade aan uw woning sterk verkleinen. Waterschade komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan de gele vochtplekken op muren, zoals die reeds beschreven werden. Ook kunnen er schimmelplekken ontstaan, kan het houtwerk van constructies gaan rotten, enzovoorts. Schade die vaak behoorlijk lastig te herstellen is! Daarbij kan dit de stabiliteit van constructies in gevaar brengen.

Een lekdetectie in Tilburg laten uitvoeren bij een warmtelek helpt u een onnodig hoge energierekening te voorkomen. Via een warmtelek kan er warme lucht uit uw woning stromen. Iets wat leidt tot een hoger energieverbruik.

Werking van een lekdetectie in Tilburg

Bij een lekdetectie in Tilburg kunnen verschillende hulpmiddelen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera. Met deze camera is het mogelijk om warmteverschillen in beeld te brengen. Dit komt zowel bij een warmtelek, als bij een vochtlek goed van pas! Ook interessant is het gebruik van een rookproef. Door rook in leidingen of de ruimte onder uw dakbedekking te spuiten, zal de bron van het lek zichtbaar worden. Hier komt de rook immers tevoorschijn. Een derde optie voor een lekdetectie in Tilburg is het gebruik van ultrasone trillingen. Hierbij wordt gekeken naar de tijd tussen het zenden en ontvangen van de trillingen.

Wilt u meer weten over de manier waarop wij een lekdetectie voor u kunnen uitvoeren? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor een lekdetectie in Tilburg? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Tilburg, maar ook in: Breda, Den Bosch, Eindhoven en Roosendaal.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: