Lekdetectie in Rotterdam

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Rotterdam voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Rotterdam uit laten voeren?

Zorg bij een lekkage in huis zo snel mogelijk voor een oplossing. Een lekkage kan grote gevolgen hebben, wanneer deze niet tijdig verholpen wordt. Denk bijvoorbeeld aan rottend hout, vochtplekken op muren en plafonds, enzovoorts. OTL Lekdetectie staat voor u klaar, om hulp te bieden bij een lekdetectie in Rotterdam. Wij hebben niet alleen een ruime ervaring in het uitvoeren van een lekdetectie, maar beschikken daarbij over verschillende hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen maken het uitvoeren van een lekdetectie aanzienlijk makkelijker dan dat dit voorheen was. Het was niet ongebruikelijk om een muur open te halen om tot de bron van een lekkage te komen in het verleden.

Moment om een lekdetectie in Rotterdam uit te laten voeren

Het is raadzaam om een lekdetectie in Rotterdam zo snel mogelijk na het opmerken van de lekkage uit te laten voeren. Vaak kan een lekkage worden herkend aan een lichtgele of bruine plek op de muur. Ook kan er sprake zijn van onverklaarbaar water op de vloer onder een afvoerleiding, een waterleiding, enzovoorts. Wij bieden u niet alleen hulp bij een lekdetectie voor het opsporen van de bron van een waterlekkage. U kunt ons ook inschakelen voor het oplossen van bijvoorbeeld een warmtelek in huis. Door een warmtelek aan te pakken kunt u het energieverbruik in huis terugdringen. Een warmtelek is vaak het gevolg van speling tussen een ruit en kozijn. U merkt dit aan de tocht die u rond het kozijn voelt.

Noodzaak van een lekdetectie bij lekkages

Een lekdetectie in Rotterdam helpt u de kans op een ernstige schade aan uw woning te verkleinen. Waterschade kan grote gevolgen hebben, als het vocht bijvoorbeeld in een houten constructie van uw woning trekt. Het hout kan gaan rotten, waarmee de stabiliteit van de constructie in gevaar komt. Daarbij is de waterschade aan een muur of plafond lastig te herstellen. Het duurt vaak enkele maanden, alvorens het vocht volledig uit de muur getrokken is. Een muur opnieuw schilderen zal hierbij geen effect hebben. Het vocht komt al snel weer terug!

Lekdetectie RotterdamHet oplossen van een warmtelek middels een lekdetectie in Rotterdam helpt u uw energieverbruik te verlagen. Daarbij zult u sneller ziek worden, wanneer u voortdurend in de tocht van een warmtelek zit.

Werkwijze bij een lekdetectie in Rotterdam

Er zijn verschillende manieren waarop een lekdetectie in Rotterdam kan worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera. Een thermografische camera helpt warmteverschillen in beeld te brengen. Dit hulpmiddel komt zowel bij een vochtlek, als bij een warmtelek goed van pas. Ook handig is het gebruik van een rookproef! Op plekken waar rook leidingen of uw woning verlaat, bevindt zich een lekkage. Een derde hulpmiddel zijn ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen zegt iets over de locatie van de lekkage.

Meer weten over een lekdetectie in Rotterdam, of direct een afspraak inplannen voor een lekdetectie? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag een ernstige schade of een onnodig hoog energieverbruik te voorkomen.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Rotterdam, maar ook in: Den Haag, Dordrecht, Spijkenisse en Zoetermeer.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: