Lekken opsporen door middel van rioolcamera inspectie

Een rioolcamera inspectie wordt uitgevoerd bij een lekkage in het riool. Dit soort lekkage is zeer vervelend. Wanneer u last heeft van een onaangename geur in huis en dit komt vanuit het riool. Weet u vrijwel zeker dat u een riool lekkage heeft. Toch is de exacte locatie van de lekkage vaak moeilijk te bepalen. Door middel van de rioolcamera inspectie kunnen wij de lekkage vinden.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lekkage opsporen met behulp van rioolcamera inspectie

Rioleringen hebben vaak een zeer penetrante geur die u al snel aangeven dat er sprake is van een lekkage. Dit kan zijn aan één of meerdere rioolleidingen. Voor uw woongenot en het voorkomen van grotere schade is het namelijk belangrijk dat wij de lekkende riolering(en) snel vinden. Zodat het lek vervolgens kan worden gerepareerd. Een rioolcamera inspectie is daarmee een van de meest effectieve manieren om dit aan te pakken. Bij deze methode wordt er namelijk een camera door de riolering geleid die beelden naar een beeldscherm stuurt. Hierdoor kan vervolgens de lekkage worden geconstateerd door de lekdetectiespecialist. Zodat de specialist precies weet waar hij aanvankelijk aan de slag moet.

Wanneer gebruikt men de rioolcamera inspectie?

Bij een riool camera inspectie zullen wij een camera door de riolering leiden. Deze camera’s kunnen uiteenlopende afmetingen hebben. Dit is namelijk afhankelijk van de afmeting van de rioolbuis. Er zijn zelfs rioolcamera’s op wielen die bijvoorbeeld door de gemeente worden gebruikt om de stedelijke riolering te onderhouden. Particulieren zullen de rioolcamera inspectie in de eerste plaats uit laten voeren voor het oplossen van lekkages. In de tweede plaats echter ook om verstoppingen op te sporen en te verhelpen. Daarnaast zullen wij de rioolcamera inspectie ook uitvoeren voor het opsporen van lekkages in afvoerleidingen

Rioolcamera inspectieDeze methode is vooral geschikt voor:

  • Het opsporen van lekkages in rioleringen
  • Het opsporen van verstoppingen in het riool
  • Lekkages in afvoerleidingen

Hoe werkt de inspectie precies?

Wanneer u een rioolcamera inspectie laat uitvoeren, zullen wij gebruik maken van een camera die beelden naar een laptop of monitor stuurt. De camera is bevestigd aan een slang die zo door de riolering wordt geduwd. Via de beelden kan men vervolgens zien waar het water weglekt of de leiding is verstopt. Meer dan eens komt het hierbij voor dat de verstopping vaak de oorzaak van de lek is. In andere gevallen kan de leiding gesprongen zijn, wat bijvoorbeeld in de wintermaanden veel voor komt.

Een rioolcamera inspectie is overigens niet alleen een oplossing bij lekkages of verstoppingen. Het kan echter ook als onderhoudsmethode worden gezien. Door bijvoorbeeld eenmaal per jaar een rioolcamera inspectie uit te laten voeren, verkleint u namelijk de kans op lekkages en verstoppingen.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: