Waar komt riool lucht in huis vandaan?

 In waterlek

In huis kunnen zo nu en dan een aantal vieze luchtjes hangen. Stinkt het in uw huis ook? Dan is dit natuurlijk geen pretje. Het is extra vervelend wanneer de lucht langere tijd blijft hangen. Om te achterhalen waar de geur vandaan komt, gaat u waarschijnlijk op onderzoek uit. De kans is aanwezig dat de stank uit uw riool komt. In dat geval hangt er ongetwijfeld een riool lucht in uw huis. Dit is geen pretje. De riool lucht kan echter ook ergens anders vandaan komen. In dat geval is het een stuk lastiger om de oorzaak te vinden. Wij helpen u hier graag een handje bij. In onderstaande tekst vertellen wij u waar de lucht vandaan komt, hoe u het opspoort en wat u eraan doet!

De oorzaken van riool lucht in huis

Hangt er constant een penetrante lucht in uw woning? Dan is de kans aanwezig dat deze stank uit uw riool komt. Om dit met zekerheid te kunnen zeggen, moet u op zoek naar de oorzaak van riool lucht. Er zijn een aantal oorzaken waardoor deze lucht in uw woning kan hangen. Allereerst kan een verstopping in uw afvoer zorgen voor een riool lucht. De afvoer kan in dat geval niet ontluchten, waardoor er constant een stank vrijkomt. De stank kan ook veroorzaakt worden door een verstopping in uw riool. Andere oorzaken voor riool lucht zijn een verzakt riool of een lekkage in uw afvoer of riolering. Via het lek ontsnapt niet alleen water, maar ook stank.

Zo vindt u de bron!

Riool lucht in uw woning zorgt voor behoorlijk wat overlast. Daarom wilt u de bron zo snel mogelijk opsporen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Indien er sprake is van een verstopping, is dit vaak goed zichtbaar. Ook een lekkage is soms met het blote oog waarneembaar. Wordt de riool lucht veroorzaakt door een lek in uw afvoer of in de riolering? Dan kan het echter behoorlijk lastig zijn om de bron op te sporen. Waarom? Omdat het lek mogelijk wel ergens in de vloer, muur of zelfs in de grond zit. U kunt in dat geval zelf gaan breken, maar het is beter om lekdetectie uit te laten voeren. Met lekdetectie wordt de bron van een lekkage namelijk tot op de millimeter nauwkeurig opgespoord. Dit scheelt u behoorlijk wat hak- en breekwerk.

Hoe komt u van riool lucht in huis af?

Er zijn verschillende manieren om van riool lucht in uw woning af te komen. U kunt een luchtverfrisser plaatsen, maar dit is natuurlijk alleen een tijdelijke oplossing. De oorzaak van de riool lucht blijft zo immers aanwezig. Om de lucht voor eens en voor altijd uit uw woning te verdrijven, moet u de oorzaak te lijf gaan. Betreft het een verstopping? Verhelp deze dan. Wanneer het water weer fatsoenlijk wegstroomt, kan de afvoer ook luchten. Hierdoor verdwijnt de stank. Gaat het om een lekkage in uw afvoer of riolering? Schakel dan een professional in om het lek te dichten. Op deze manier weet u zeker dat de riool lucht straks echt verdwenen is.

Recente berichten
Lekkage dakVocht in muur