Lekdetectie in Nijmegen

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Nijmegen voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Nijmegen laten uitvoeren

In het geval van een lekkage in huis kunt u een vakkundige lekdetectie in Nijmegen laten uitvoeren. OTL Nederland helpt u bij het opsporen van de bron van de lekkage. Dit doen wij met behulp van geavanceerde apparatuur, zonder breekwerk aan uw muren en vloeren. Onze moderne hulpmiddelen maken het relatief makkelijk om op te sporen waar de bron van de lekkage zich in uw huis bevindt. Dat geldt voor waterlekken, maar ook voor warmtelekken of bij een lek in uw afvoer of riolering. In alle gevallen kunt u bij onze experts voor lekdetectie in Nijmegen terecht.

Wanneer een lekdetectie in Nijmegen laten uitvoeren?

Laat een lekdetectie in Nijmegen zo snel mogelijk uitvoeren. Zeker als u vermoedt dat er zich  in uw huis ergens een lekkage bevindt. Zo verkleint u de kans op verdere water- en vochtschade aan uw woning. Heeft u een warmtelek in uw woning, dan moet deze zo snel mogelijk op je juiste plek gedicht worden. U bemerkt een warmtelek vaak doordat er een onverklaarbare luchtstroom in uw huis optreedt. De kille tocht komt vaak naar binnen via een kier tussen de ruit en het kozijn of tussen het kozijn en de muur. Ook kan zo warme lucht ongevraagd weer uw woning verlaten. Zo moet de CV-ketel harder werken dan nodig is en dat levert een hoge energierekening op. En daar zit niemand op te wachten.

Preventieve lekdetectie heeft de voorkeur

Het laten uitvoeren van een preventieve lekdetectie in Nijmegen kan heel verstandig zijn. Een preventieve lekdetectie toont tijdig de aanwezigheid van lekkages aan in huis. Hoe sneller u een lekkage verhelpt, hoe kleiner de kans op blijvende lekkageschade. Met alle kosten en later breekwerk van dien. Omdat lekdetectie vaak erger voorkomt, vergoeden veel verzekeraars vaak (een deel van) de kosten van lekdetectie.

Een lekdetectie laten uitvoeren is ook duurzaam

Lekdetectie NijmegenEen goede lekdetectie in Nijmegen laten uitvoeren is niet alleen goed voor uw portemonnee. Het energieverbruik neemt immers af doordat het warmtelek goed gedicht wordt. Dat betekent lagere stookkosten en minder gebruik van gas en elektra. De waterrekening gaat omlaag omdat uw waterverbruik afneemt als het lek in de leiding gedicht is. In een tijd waarin we zuinig om moeten gaan met energie bent u in beide gevallen ook nog eens duurzaam bezig.

Hulpmiddelen voor een lekdetectie in uw woning

Bij een lekdetectie in Nijmegen gebruiken wij verschillende geavanceerde apparaten om lekkages op te sporen. Zo zijn er thermografische camera’s die warmteverschillen heel duidelijk in beeld brengen bij een warmtelek, maar ook bij een vochtlek. Maar we hebben ook apparatuur voor ultrasone trillingen of we voeren een rookproef uit. Het type lekkage bepaalt welke apparatuur gebruikt wordt. Door gebruik te maken van dergelijke hulpmiddelen is het niet langer noodzakelijk om een muur of vloer open te breken.

Nieuwsgierig geworden naar hoe we bij u een lekdetectie uitvoeren? Maak een afspraak met de OTL Nederland in Nijmegen zodat wij bij u langs kunnen komen. Wij helpen u graag verder bij het (verder) voorkomen van een ernstige vochtschade of een warmtelek in uw woning.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Nijmegen, maar ook in: Arnhem, Den Bosch, Ede en Oss.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: