Lekdetectie in Maastricht

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

De lekdetectie Maastricht helpt veel schade voorkomen

Heeft u lekkages in uw woning? Staat er schimmel op de muren of voelen wanden vochtig aan? Een waterlekkage kan voor veel schade aan uw woning zorgen. Pak daarom eventuele lekkages tijdig aan. Lekkages komen niet alleen voor bij waterleidingen of afvoeren. Denk ook eens aan lekkages van koude- of warmtestromen. Een zogenoemd warmtelek. Heeft u zo’n warmtelek dan is dit slecht voor de isolatiewaarde van uw woning. En een slechte isolatiewaarde betekent een afgenomen waarde van uw huis. Bovendien veroorzaakt een warmtelek een hoog energieverbruik en daar zit niemand op te wachten.

Laat dus een lekdetectie in Maastricht uitvoeren en stop deze lekkages om erger te voorkomen en kosten te besparen. Beter nog, laat de lekdetectie preventief uitvoeren. Zo voorkomt OTL Nederland in Maastricht veel schade aan uw woning en aan uw portemonnee!

Wanneer laat u een lekdetectie in Maastricht uitvoeren?

Waterlekkages zijn niet altijd direct zichtbaar. Ze veroorzaken vaak al veel schade voordat u er ook maar iets van ziet. Dat kan zijn een lekkage rond een leiding in uw muur. Die ziet u pas als er al vochtplekken verschijnen en dan is er al veel kwaad geschied. Maar denk ook aan houtrot in een houten dakconstructie door lekkende leidingen. Dan moeten vaak een aantal houten dakdelen helemaal vervangen worden. Een kostbare klus. Een tijdige lekdetectie in Maastricht kan dat allemaal voorkomen.

Het warmtelek herkent u aan een koude luchtstroom die u waarneemt rond uw ramen of deuren. De koude luchtstroom wordt veroorzaakt door koude lucht die door kieren van buiten naar binnen kan waaien. Maar denk er ook aan dat de kostbare warme lucht hier ook van binnen naar buiten kan stromen. Met (te) hoge stookkosten als gevolg.

Wat kan lekdetectie voor u betekenen?

Lekdetectie MaastrichtVroeger ging men vaak over tot het openbreken van muren en vloeren om lekkages op te sporen. Met alle schade aan uw woning van dien. Tegenwoordig hebben we veel betere technieken voor het opsporen van lekkages. OTL Nederland kan u er alles over vertellen. Vaak kunnen wij lekkages zonder enige schade aan muren en vloeren opsporen.

De lekdetectie: tijd voor duurzaamheid

Niemand zit te wachten op schimmel- en vochtplekken op muren en vloeren. Verrotte houten dakdelen staan niet op ons favorietenlijstje. En dat warme lucht onze woning ongevraagd verlaat door raamkieren is onwenselijk. Zeker in een tijd van duurzaamheid. Dit alles willen we voorkomen.
Lekkages zijn ook voor onze energierekening niet fijn. U gebruikt ongemerkt veel meer water dan dat u uit de kraan laat stromen. En de gasmeter tik vrolijk teveel tikken weg voor uw overuren makende CV-ketel. Tocht in huis maakt u bovendien ziek en geeft een onprettig gevoel. Voorkom dit nu door het uitvoeren van een vakkundige lekdetectie in Maastricht.

Werkwijze bij een lekdetectie in Maastricht

Bij de lekdetectie in Maastricht gebruiken we diverse hulpmiddelen. We werken met een thermografische camera, met ultrasone trillingen of een rookproef. Wij gebruiken de thermografische camera voor het opsporen van een warmtelek of een lek rond warmwaterleidingen. Bij koudwaterleidingen gebruiken we ultrasone trillingen. Van elke lekdetectie krijgt u na afloop een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Omdat lekdetectie vaak erger voorkomt, vergoeden veel verzekeraars vaak (een deel van) de kosten van lekdetectie.

Ook interesse in meer informatie over lekdetectie in Maastricht? U kunt ook direct een afspraak inplannen. Neem gerust contact met ons op voor een goed advies.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Maastricht, maar ook in: Heerlen, Sittard, Roermond en Weert.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: