Lekken in vloeren opsporen

Heeft u last van een lekkage in uw vloer? Dan is het erg handig om te weten waar het lek precies zit waardoor hoeft u niet uw gehele vloer hoeft open te breken. Lekdetectie biedt uitkomst!

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lekken in vloeren opsporen

Wanneer u lekken in uw vloeren heeft, is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Een lekkage rond uw vloeren kan namelijk voor houtrot of schimmel- en zwamvorming in huis zorgen. Lekken in vloeren opsporen is echter geen eenvoudige klus. Dit komt doordat de lekkage zich vaak onder de vloer bevindt. Waar men eerst voor het gebruik van hak- en breekwerk koos, zijn er intussen betere oplossingen. Wij kunnen namelijk verschillende hulpmiddelen voor u inzetten. Deze maken hak- en breekwerk daarmee overbodig. Waardoor de kosten lager zijn en u niet in het puin zit!

Hulpmiddelen voor lekdetectie in vloeren 

Lekken in vloeren opsporen wordt aanvankelijk met een ultrasoon detectie opgespoord. Bij een ultrasoon detectie wordt eerst gekeken naar het tijdsverschil tussen het zenden en ontvangen van ultrasone trillingen. Het tijdsverschil geeft vervolgens een goede indicatie van de locatie van de bron van een lekkage. Waardoor uw vloer niet volledig hoeft opengehaald te worden, om de bron van het lek te kunnen vinden.

lekken in vloer opsporenIn het geval van een lekkage rond uw vloerverwarming, kan ook het gebruik van een thermografische camera de uitkomst bieden. Met een thermografische camera kan namelijk het temperatuurverschil tussen vocht binnen en buiten leidingen in beeld worden gebracht. Het gelekte vocht buiten de leidingen van uw vloerverwarming zal bijvoorbeeld een lagere temperatuur hebben, dan het vocht binnen deze leidingen.

Lekken in vloeren laten verhelpen

Nadat wij een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport wordt vervolgens de precieze locatie van de bron van het lek in uw vloeren beschreven. Waardoor een loodgieter direct aan de slag kan met het bieden van een passende oplossing!

Wilt u meer weten over hoe wij lekken in vloeren opsporen? Bent u benieuwd welke hulpmiddelen wij verder kunnen gebruiken? Neem geheel vrijblijvend contact met OTL Lekdetectie op om de mogelijkheden door te spreken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: