Lekken in leidingen opsporen

Heeft u last van een leidingslekkage, maar weet u niet waar het lek zich precies bevindt? Wij traceren het lek zodat het eenvoudig te repareren is. De verzekering vergoedt in veel gevallen de kosten van de lekdetectie.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lekken in leidingen opsporen

Lekkende leidingen vormen een grote ergernis! Het vocht wat vrijkomt trekt in de muren, vloeren en plafonds. Waar het vervolgens voor ernstige waterschade kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in houten constructies en schimmel- en zwamvorming op uw muren. Reden genoeg dus om lekken in leidingen tijdig op te sporen en te laten verhelpen. Lekken in leidingen opsporen is geen eenvoudige klus! Zeker wanneer de leidingen zich tussen muren bevinden. Dan kunt u namelijk de bron van de lekkage in leidingen vrijwel onmogelijk zelf opsporen. Wij beschikken daarentegen over verschillende hulpmiddelen, om lekkages in leidingen op te sporen zonder hak- en breekwerk te hoeven gebruiken.

Een lek rond leidingen verhelpen

lekken leidingen opsporen
Een voorbeeld van een hulpmiddel die we kunnen gebruiken bij een lek in koudwaterleidingen, is ultrasoon detectie. Hierbij kunnen we de locatie van het lek opsporen. Dit gebeurt op basis van het tijdsverschil tussen het versturen en ontvangen van ultrasone trillingen.

Mocht er sprake zijn van een lekkage rond warmwaterleidingen, dan kunnen we onze thermografische camera gebruiken. De temperatuurverschillen tussen water binnen en buiten de leidingen tonen de locatie van het lek aan.

Om verder schade te voorkomen doet u er goed aan het volgende te doen:

  • De hoofdkraan dichtdraaien en het water uit de leidingen laten lopen
  • Foto’s maken van de lekkage en schade
  • Contact opnemen met uw verzekeraar

Een lekkage rond leidingen na het opsporen verhelpen

Nadat OTL Nederland een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport met de precieze locatie van het lek. Met dit rapport kan een loodgieter vervolgens de lekken gaan verhelpen. Wij kunnen u ook doorverwijzen naar een vakkundige loodgieter. Een loodgieter kan vervolgens direct voor een oplossing zorgen. Deze hoeft vervolgens, dankzij ons uitgebreide rapport, zelf niet meer naar de bron van een lekkage te zoeken. Ook wil de verzekering vaak dat u eerst een lekdetectie laat uitvoeren, voordat de loodgieter aan de slag gaat.

Wilt u meer weten over hoe u een lekkage in leidingen kan opsporen? Wij staan u graag geheel vrijblijvend te woord om onze mogelijkheden en werkwijze toe te lichten. Neem contact op!

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: