Lekken in de muur opsporen

Een lek in uw muur is erg vervelend en een lek in de muur opsporen is lastig. Het is namelijk niet duidelijk waar het lek precies zit, en uw muur openbreken zorgt voor veel schade. Lekdetectie spoort het lek voor u op!

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lekkage in muur opsporen

Lekkages in muren komen in twee verschillende vormen voor, namelijk: een warmtelek of een vochtlek. Bij een warmtelek in uw muur verbruikt u onnodig veel energie. Waardoor uw energierekening vervolgens hoger is dan noodzakelijk zou zijn. In het geval van een vochtlek trekt een deel van het hemelwater in uw muur. Waardoor het voor schimmelvorming op de binnenmuur zou kunnen zorgen. Reden genoeg om een lek in de muur op te sporen! Een lek in de muur opsporen is erg lastig. Wij beschikken echter over verschillende hulpmiddelen om dit eenvoudiger te maken. Met deze hulpmiddelen is daarentegen hak- en breekwerk aan uw muur niet langer noodzakelijk.

Wat te doen bij vochtige muren?

Heeft u een waterlek in uw muur? Dan moet u direct actie ondernemen om verdere schade te voorkomen:

  • De hoofdkraan dichtdraaien
  • Gebruik handdoeken om de waterschade te beperken
  • Maak foto’s van de waterschade
  • Neem contact op met uw verzekeraar
  • Maak een afspraak met OTL Nederland

Hulp bij een lek  detecteren

lek muur opsporen
Voor het opsporen van een warmtelek kunnen wij gebruik maken van een thermografische camera. Met een thermografische camera wordt het verschil in temperatuur tussen de lucht binnen en buiten uw muur in beeld gebracht. Op basis van de beelden van de thermografische camera, kunnen we de exacte locatie van de bron van het warmtelek vervolgens bepalen.

Een vochtlek in uw muur kunnen we detecteren middels een kleurlekdetectie of een ultrasoon detectie. Bij een kleurlekdetectie spuiten we gekleurd vocht tegen uw buitenmuur, om de kleur aan de binnenzijde van de muur te kunnen herkennen. Wanneer er sprake is van een dubbele muur is dit echter geen optie. In dat geval kan een ultrasoon detectie uitkomst bieden.

Lek in de muur verhelpen

Het verhelpen van een lek in uw muur kunt u aan een loodgieter overlaten. Nadat wij een lekdetectie voor u hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Hierin staat de precieze locatie van het lek in de muur heel nauwkeurig beschreven. Zo kan een loodgieter namelijk direct voor een passende oplossing zorgen. 

Meer weten over hoe u een lek in de muur moet opsporen? Wij helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: