Lekkage in badkamer opsporen

Heeft u last van lekkages in uw badkamer? U bent niet de enige. In de badkamer komen lekkages regelmatig voor. Afhankelijk van waar de lekkage zich bevindt, kan het probleem op verschillende manieren opgelost worden.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lekkage in de badkamer

De badkamer is een van de plekken in huis waar de kans op lekkage het grootst is. Dat is best logisch, want het is de plek waar we het meest gebruik maken van water. Er bevinden zich dan ook verschillende waterleidingen en afvoerbuizen in de badkamer, waardoor de kans op een lekkage in de badkamer groot is. Wanneer u een lekkage hebt in de badkamer, dan kan dat een kapotte kraan zijn die snel te vervangen is, maar ook een afvoerbuis die kapot is en minder eenvoudig te repareren is. Een lekkage in de badkamer kan op de volgende plaatsen voorkomen:

  • Douche
  • Bad
  • Toilet
  • Afvoer
  • Vloer
  • Muur

Lekkage douche

De meeste mensen maken dagelijks gebruik van de douche. Lekkage door slijtage is dan ook een van de meest voorkomende oorzaken. Het kan zijn dat de kit waarmee naden gedicht zijn loslaat of dat kranen gebreken beginnen te vertonen.  Lekkage in de badkamer is  vaak terug te leiden is naar de douchebak, de douchekop of de aan- en afvoerleidingen.

Lekkage bad

lekkage in badkamerEen lekkende badkuip wordt vaak veroorzaakt doordat er verkeerd materiaal is gebruikt om de afvoer van het badwater te isoleren. Ook loszittend tegelwerk of afwerkmateriaal dat loslaat, kan op de lange termijn leiden tot lekkage.  Wanneer de kranen of het voegwerk aan de randen van de badkuip lekken, is dat relatief eenvoudig op te lossen. Dat is niet het geval wanneer de afvoer van de badkuip oorzaak van de lekkage is. Doorgaans zal de badkuip verwijderd moeten worden om een dergelijke lekkage te verhelpen.

Lekkage toilet in de badkamer

Een lekkage van het toilet kan bestaan uit een lekke toiletpot of de stortbak. Het kan ook zijn dat de afvoer van het toilet verstopt is waardoor water niet goed weg kan lopen. In dat geval lijkt het alsof er een lekkage is, maar is dit dus niet het geval. In de meeste gevallen zal de lekkage tot gevolg hebben dat er een laag water rondom de toiletpot te zien is. U zult dan eerst moeten uitvinden of het de toiletpot of de afvoer is die de lekkage veroorzaakt. Een lekdetectie specialist kan vaak snel opsporen waar de lekkage zich bevindt door een endoscoop te gebruiken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: