Lekkage bij de bovenburen opsporen en verhelpen

 In waterlek

Heeft u het vermoeden last te hebben van een lekkage bij de bovenburen? Het kan in dat geval verstandig zijn om een professionele lekdetectie uit te laten voeren. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op een ernstige vochtschade aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan lichtgele tot bruine vlekken, die zich op wanden kunnen vormen net onder het plafond. Ook op het plafond zelf kunt u te maken krijgen met dergelijke vlekken. Daarbij kan het stucwerk op het plafond los beginnen te raken.

Tip: informeer altijd eerst bij uw bovenburen, of zij de lekkage zelf al opgemerkt hebben. Ook kunt u hen wijzen op de voordelen van een lekdetectie. Mochten zij niet handelen, dan kunt u zelf een lekdetectie uit laten voeren.

Hulpmiddelen voor opsporen lekkage bij bovenburen

Een lekkage bij bovenburen kan onder meer opgespoord worden met een thermografische camera. Dit hulpmiddel voorkomt dat het plafond moet worden opengehaald, of dat een loodgieter direct bij de buren aan de slag moet gaan. Mocht het om een leiding met koud water gaan, dan biedt een thermografische camera vaak geen uitkomst. Het inzetten van ultrasone trillingen kan in zo’n geval een goed alternatief zijn. Hierbij kijkt men naar de tijd tussen het sturen van trillingen en het ontvangen van de weerkaatsing hiervan om de bron van een lekkage bij bovenburen te achterhalen.

Uitgebreid rapport na een lekdetectie

Zodra de bron van de lekkage bij de bovenburen gevonden is, zal OTL Lekdetectie u van een uitgebreid rapport voorzien. In dit rapport is heel nauwkeurig beschreven, waar zich de bron van de lekkage bevindt. Op basis van dit rapport kan een loodgieter vervolgens voor een oplossing zorgen. Toon het rapport aan de bovenburen om hen aan te zetten tot het inschakelen van een loodgieter. Mocht het rapport hen nog niet overtuigen, dan kunt u de VVE van uw appartementencomplex benaderen. Bij een gehuurd appartement is de verhuurder verantwoordelijk voor het herstel van de lekkage.

Aanbevolen berichten
lekkage in huisLekkage plafond drogen