Lek in verwarming opsporen

Een lek in de verwarming zorgt ervoor dat uw huis niet meer goed warm wordt. Ook kan het lekkende water schade veroorzaken. Laat het lek daarom zo snel mogelijk opsporen en repareren!

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lek in de verwarming opsporen

Heeft u last van een lek in de verwarming? Zorg in dit geval zo snel mogelijk voor een oplossing, om een ernstige waterschade te voorkomen. Het vocht wat bij een lek in de verwarming vrijkomt kan in uw muren trekken, waar het voor schimmel- en zwamvorming zorgt. Ook kan er houtrot aan of onder uw vloer ontstaan! Reden genoeg om een lek in de verwarming tijdig op te sporen en te laten verhelpen. Een lek in de verwarming opsporen is niet gemakkelijk, doordat leidingen naar de verwarming vaak onder uw vloeren of tussen muren lopen. Wij helpen u graag met een passende lekdetectie! De hulpmiddelen die wij gebruiken maken hak- en breekwerk overbodig bij het opsporen van de bron van een lekkage.

Hulp bij een lekkage in de verwarming opsporen

lek in verwarming opsporenWij zullen een lek in de verwarming opsporen door middel van een thermografische camera. Met een thermografische camera is het mogelijk om temperatuurverschillen tussen vocht binnen en buiten de verwarming in kaart te brengen. Het vocht wat buiten uw verwarming is gelekt zal kouder zijn dan het vocht binnen de verwarming. Op deze manier kan de locatie van de bron van een verwarmingslek heel eenvoudig in kaart worden gebracht.

Tip: ook bij het opsporen van een warmtelek bieden wij hulp! Met de thermografische camera kunnen we inzichtelijk maken waar de meeste warmte uw woning verlaat.

Het probleem rondom uw verwarming verhelpen

De locatie van de bron van de lekkage rond uw verwarming wordt heel nauwkeurig in een uitgebreid rapport vastgelegd. Dit rapport kunt u aan een loodgieter geven, die op zijn beurt voor een passende oplossing kan zorgen.

Wilt u meer weten over het gebruik van een thermografische camera wanneer wij een lek in de verwarming opsporen? Neem geheel vrijblijvend contact met OTL lekdetectie op om de mogelijkheden door te spreken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: