Lek in riolering opsporen

Een lek in de riolering is onhygiënisch en zorgt voor stankoverlast, maar is tegelijkertijd lastig op te sporen. Wij traceren het lek voor u zodat u het kunt laten repareren.

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lek in de riolering opsporen

Een lek in de riolering heeft twee nare gevolgen. Het lek zorgt ten eerste namelijk voor een penetrante geur. Ten tweede kan een lek in de riolering waterschade veroorzaken. Het vrijgekomen vocht trekt daarna in uw muren en vloeren. Waar het vervolgens voor schimmel- en zwamvorming kan zorgen. Reden genoeg dus om een lek in de riolering zo snel mogelijk op te sporen en te laten verhelpen. Een lek in de riolering opsporen is niet eenvoudig op te sporen. Dit komt doordat de riolering vaak tussen muren of onder vloeren loopt. Wij bieden u daarom graag hulp bij! De verschillende hulpmiddelen die wij kunnen gebruiken, maken vervolgens hak- en breekwerk overbodig bij het opsporen van de bron van een lekkage rond uw riolering.

Hoe spoort men een lek in de riolering op?

Het opsporen van een lek in de riolering kan op twee manieren, namelijk door een ultrasoon detectie of een thermografische camera te gebruiken. Bij een ultrasoon detectie wordt de locatie van de bron van de lekkage opgespoord. Dit gebeurt door middel van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen, geeft een indicatie van de locatie van de bron van lekkages.

Met een thermografische camera is het mogelijk om het temperatuurverschil te visualiseren. Dit gebeurt namelijk door vocht binnen en buiten de riolering in beeld te brengen. Dit kan door warm water door uw riolering te laten lopen. Vervolgens zal er een temperatuurverschil ontstaan rond de locatie van de bron van de lekkage.

Een lekkage in het riool laten verhelpen

Onze bevindingen tijdens de lekdetectie worden in een uitgebreid rapport opgenomen. Dit rapport kunt u vervolgens aan een loodgieter geven om de lekkage te laten verhelpen. Een loodgieter hoeft zo zelf niet meer naar de bron van de lekkage te zoeken, maar kan direct voor een oplossing zorgen.

Wilt u een lek in de riolering opsporen? Wij staan voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van een lekdetectie door te spreken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: