Lek in plafond opsporen

Een lekkage in het plafond kan verschillende oorzaken hebben. Maar waar lekt het water nu vandaan? Dit is vaak lastig te achterhalen. Lekdetectie spoort het lek snel op zonder het plafond open te hoeven breken!

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Lekdetectie in plafond

Heeft u te maken met een lek in uw plafond? In dit geval is het belangrijk om snel voor een oplossing te zorgen. Een lek in uw plafond kan voor schimmel- en zwamvorming op uw plafond zorgen, wat vaak zeer moeizaam te herstellen is. Eerst zal het vocht uit de ruimte boven uw plafond moeten trekken, waarna het plafond hersteld kan worden. Afhankelijk van de aard van het lek in uw plafond kan dit al snel enkele weken tot zelfs enkele maanden duren. Een lekkage in het plafond opsporen is niet eenvoudig. Wij bieden u daarom graag hulp door een lekdetectie voor u uit te voeren. Met een lekdetectie is hak- en breekwerk voortaan niet langer noodzakelijk!

Hoe kunnen wij een lekkage in het plafond opsporen?

lek in plafond opsporenEen lekkage in uw plafond opsporen kan op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de plek waar de lekkage zich bevindt, hoe dit het beste kan worden aangepakt. In het geval van een lekkage aan een plafond onder uw dak kunnen we bijvoorbeeld voor een kleurlekdetectie kiezen. Hierbij spuiten we gekleurd water over uw dakbedekking, zodat deze kleur aan de binnenzijde van uw dak zichtbaar wordt. Hiermee wordt de locatie van de bron van een lekkage verklapt.

Mocht dit geen optie zijn, bijvoorbeeld doordat er nog een woonlaag tussen uw dak en plafond zit, dan kan een ultrasoon detectie helpen. Hierbij wordt de locatie van de bron van een lek aan uw plafond middels ultrasone trillingen bepaald.

Een lek aan uw plafond verhelpen

Na afloop van de door ons uitgevoerde lekdetectie aan uw plafond ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven waar de bron van de lekkage zich bevindt. Een loodgieter kan de lekkage vervolgens voor u oplossen, op basis van ons rapport.

Direct een lekkage in uw plafond opsporen? Neem geheel vrijblijvend contact met OTL lekdetectie op om de mogelijkheden door te spreken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: