Lekken opsporen met de leiding lokalisator

Voor het detecteren van lekken zijn verschillende technieken te hanteren. Bij leidingen die zich onder vloeren of in muren bevinden is het niet eenvoudig om snel de juiste locatie van het lek vast te stellen. De leiding lokalisator is in deze situatie de oplossing. 

  • Snel en efficiënt
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Leiding lokalisator

De ene lekkage is gemakkelijk te lokaliseren dan de andere. Bij leidingen die zich bijvoorbeeld onder vloeren of in muren bevinden is het niet eenvoudig om snel de juiste locatie van het lek vast te stellen. Het breken van vloeren of muren is natuurlijk niet gewenst en gelukkig ook niet noodzakelijk. Door een gerichte lekdetectie methoden in te zetten is het namelijk mogelijk om in deze situaties snel het lek te lokaliseren.  Een zeer effectieve manier om lekkage te vinden in situaties waar de leidingen zich onder vloeren en muren bevinden of deel uitmaken van een uitgebreid netwerk van leidingen, is door gebruik te maken van een leiding lokalisator. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een elektrisch veld om te bepalen waar het lek zich precies bevindt.

Wanneer wordt deze methode vooral gebruikt?

leiding lokalisatorDe leiding lokalisator is vooral geschikt voor het opsporen van lekkages in leidingen die niet eenvoudig te bereiken zijn. U vermoedt bijvoorbeeld dat het lek zich bevindt in een leiding die onder de vloer doorloopt, zich achter een muur bevindt of deel uitmaakt van een groter netwerk van leidingen. Dit kunnen verschillende soorten leidingen zijn, waardoor het een ideale methode is voor het opsporen van:

  • Een lekkage aan warmwaterleidingen
  • Lekkage aan koudwaterleidingen
  • Een lekkage aan afvoerleidingen
  • Lekkage van CV-installaties

De leiding lokalisator is tevens ideaal in situaties waarbij u niet precies weet welke leiding het lek veroorzaakt of waar leidingen precies liggen. Met de leiding lokalisator heeft u alleen het uiteinde van de leiding nodig en is het niet belangrijk voor de opsporing waar de leidingen precies lopen.

Hoe werkt de leiding lokalisator precies?

De leiding lokalisator werkt als volgt:

  1. Wanneer men een leiding lokalisator gebruikt, plaatst men aan het eind van de leiding een klem.
  2. Deze klem stuurt een elektrische stroomkring door de leiding heen waardoor de resultaten kunnen worden afgelezen op een ontvanger die in verbinding staat met de klem.
  3. Met de leiding lokalisator wordt de hele leiding in beeld gebracht. 

U kunt dus niet alleen meten of er sprake is van een lekkage in de betreffende leiding, maar de lekdetectiespecialist weet ook precies waar een eventuele lekkage zich bevindt.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: