Lekdetectie in Leiden

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Leiden voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Leiden laten uitvoeren bij lekkages

Lekkages vormen voor woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een lekkage kan er een ernstige schade aan uw woning ontstaan. Let wel, dit geldt voornamelijk voor een waterlek. Bij een warmtelek zal er weliswaar geen schade aan uw woning ontstaan, maar loopt u wel het risico om eerder ziek te worden. Daarbij zorgt een warmtelek voor het wegstromen van warme lucht. Zo heeft u jaarlijks te maken met een onnodig hoog energieverbruik. Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Leiden helpt u de bron van een lekkage te vinden. OTL Lekdetectie kan een dergelijke lekdetectie in Leiden voor u uitvoeren. Wij hebben hier een ruime ervaring in en beschikken over professionele hulpmiddelen.

Wanneer is het uitvoeren van een lekdetectie in Leiden slim?

Een lekdetectie in Leiden uitvoeren kan op ieder moment. Zelfs wanneer u geen tekenen van een lekkage ziet, kan een lekdetectie de overweging waard zijn. Een preventieve lekdetectie maakt het mogelijk om eventuele lekkages al in een vroeg stadium aan te pakken. De kans dat dergelijke lekkages voor schade aan uw woning zorgen is zodoende minimaal.

Lekdetectie LeidenVeel huishoudens wachten echter met het uitvoeren van een lekdetectie in Leiden, totdat zij lichtgele plekken op muren zien verschijnen. Ook onverklaarbaar vocht onder een toilet of wastafel kan een reden zijn om over te gaan tot een lekdetectie in uw ruimtes.

Noodzaak van een lekdetectie in huis

Wanneer u geen lekdetectie in Leiden uit zou laten voeren bij een beginnende lekkage, neemt de kans op een ernstige schade aan uw woning sterk toe. De schade die hierbij ontstaat is vaak lastig te herstellen. Zo kan het al snel enkele maanden duren, alvorens het vocht uit een muur of plafond getrokken is. Pas daarna kan begonnen worden aan herstelwerkzaamheden. In het geval van een warmtelek loopt u het risico om eerder ziek te worden. Dit is het gevolg van tocht, waarbij koude lucht uw woning in wordt gevoerd. Een waterlek zorgt voor een verzwakking van uw weerstand als er schimmelplekken op de vochtplekken ontstaan. Zelfs zonder deze plekken aan te raken zult u in aanmerking komen met de schimmels. Er zweven altijd sporen van schimmels in de lucht.

Aanpak bij een lekdetectie in Leiden

Eerder werd al beschreven dat OTL Lekdetectie de beschikking heeft over verschillende professionele hulpmiddelen. Zo kunnen wij ultrasone trillingen inzetten om de bron van een lekkage in huis te achterhalen. De bron van lekkages kan gevonden worden door te kijken naar het tijdsverschil tussen het zenden en ontvangen van trillingen. Ook een thermografische camera is een ideaal hulpmiddel voor een lekdetectie in Leiden. Een thermografische camera biedt de mogelijkheid om warmteverschillen in beeld te brengen. Dit hulpmiddel komt zowel bij een waterlek, als bij een warmtelek goed van pas. Een derde mogelijkheid is het gebruik van een rookproef.

Heeft u last van een lekkage binnen uw woning? Laat in dat geval zo snel mogelijk een lekdetectie in Leiden uitvoeren. Wij bieden u hierbij graag de helpende hand!

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Leiden, maar ook in: Alphen aan den Rijn, Den Haag, Hoofddorp en Zoetermeer

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: