Lekken opsporen met leaktracking

Voor het detecteren van lekkages, kunnen wij verschillende technieken toepassen. De leaktracking techniek is hier een van. Heeft u het vermoeden dat er sprake is van een lekkage op het platte dak? Dan is de leaktracking techniek een uitstekende methode om deze op te sporen.

 • Snel en efficiënt
 • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Leaktracking

Het opsporen van lekkage is vaak een behoorlijke uitdaging. Zeker wanneer de lekkage zich in uw vijver of zwembad bevindt. U bent wellicht geneigd eerst al het water uit de vijver of het zwembad te pompen om vervolgens het lek op te sporen. Maar dat is helemaal niet nodig. Door gebruik te maken van een meer geavanceerde lekdetectie methode, kan de lekkage namelijk ook gevonden worden zonder het water weg te pompen. Leaktracking is het opsporen van een lekkage door gebruik te maken van elektriciteit. Dat klinkt misschien gevaarlijk, maar is het zeer zeker niet. Sterker nog: leaktracking is niet alleen heel veilig, maar ook nog eens zeer effectief wanneer u snel een lekkage aan de vijver of het zwembad wilt oplossen.

Wanneer wordt deze methode vooral gebruikt? leaktracking

Leaktracking kan ingezet worden op grotere oppervlakten die gevuld zijn met water en waarbij er (mogelijk) sprake is van lekkage. Voor het opsporen van lekkages in leidingen of installaties is deze methode echter niet geschikt. Het gebruik van deze methode wordt dan ook met name ingezet om de volgende lekkages op te sporen en te verhelpen:

 • Zwembaden
 • Vijvers
 • Platte daken

Hoe werkt leaktracking precies?

Wanneer de leaktracking methode wordt ingezet, dan maakt men gebruik van elektriciteit. Water is namelijk een uitstekende geleider van elektriciteit en daar maakt deze methode daarom gebruik van. De lekkage zal namelijk niet alleen water lekken, maar daarnaast ook de benodigde elektriciteit. Bij leaktracking vindt men de lekkage door te kijken waar de meeste elektriciteit wegvloeit.

 1. Hiervoor wordt in eerste instantie een elektrisch veld boven het wateroppervlakte gecreëerd.
 2. Dit wordt gedaan met een stroomdraad of stroom drijver.
 3. Vervolgens wordt er een impulsgenerator gebruikt om het wateroppervlakte af te scannen.
 4. Op het moment dat de scanner de locatie scant waar de elektriciteit wegloopt (en dus ook het water) wordt er daarna een signaal afgegeven. Men weet dan precies waar het lek zich bevindt.
 5. Vervolgens kunnen wij de beste aanpak bepalen om het lek te dichten.

Neem contact op voor leaktracking

Denkt u dat u last heeft van een lekkage? Neem dan direct contact op met OTL Lekdetectie Nederland. Wij komen bij u langs en kijken welke technieken er nodig zijn om de precieze locatie van het lek te achterhalen. Heeft u dus een lekkage bij het zwembad, de vijver, of een plat dak? Dan kunnen wij de leaktracking techniek gebruiken.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: