Hoe zit het met warmteverlies bij radiatorombouw?

 In warmtelek

Woont u in een behoorlijk oude woning? Dan is de kans groot dat deze verwarmd wordt met behulp van radiatoren. Er zijn echter steeds meer mensen die zich storen aan een radiator. In een modern en strak interieur is de radiator altijd een blikvanger. Daarom stappen steeds meer mensen over naar vloerverwarming. Dit is echter een flinke investering. Het kan echter ook een stuk goedkoper. U kunt namelijk ook kiezen voor een radiatorombouw. Er zijn echter veel mensen die zich afvragen hoe het zit met warmteverlies bij radiatorombouw. In deze tekst geven we u hier meer duidelijkheid over.

Wel of geen warmteverlies?


Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over warmteverlies bij radiatorombouw. Veel mensen beweren dat radiatoren met een ombouw een ruimte minder goed verwarmen. De ombouw maakt het voor de warme lucht moeilijker om zich te verspreiden. Indien u kiest voor een radiatorombouw die volledig dicht is, is dit inderdaad het geval. De warme lucht blijft in dat geval in de ombouw hangen en verspreidt zich minder goed door een ruimte. Kiest u echter voor een ombouw met een open karakter? Dan is er geen sprake van warmteverlies bij radiatorombouw. Laat u er dus niet van weerhouden om een radiatorombouw te plaatsen wanneer u aan de slag gaat met het moderniseren van uw woning.

Geen warmteverlies bij radiatorombouw met open karakter


Voor wat betreft een radiatorombouw heeft u vandaag de dag allerlei mogelijkheden. Indien u een standaard ombouw kiest, raden we u aan om altijd voor een ombouw met een open karakter te gaan. Het warmteverlies bij radiatorombouw met een open karakter is namelijk minimaal. Het open karakter van een ombouw kan zich op verschillende manieren uiten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ombouw met een open bovenkant. We zien echter ook vaak dat er een radiatorombouw met verticale of horizontale openingen gebruikt wordt. De radiator is op deze manier uit het zicht, maar u hoeft niet bang te zijn voor warmteverlies bij radiatorombouw.

Zelf een ombouw maken of uitbesteden?


Het lijkt op het eerste oog misschien niet lastig om een radiatorombouw te maken. Het is namelijk alleen een kwestie van wat hout aan elkaar bevestigen. Vergeet echter niet dat u rekening moet houden met warmteverlies bij radiatorombouw. U moet dus goed nadenken over het ontwerp van de ombouw. Deze moet allereerst naadloos aansluiten bij de rest van uw interieur. Daarbij komt dat een radiatorombouw de verspreiding van warme lucht door een ruimte niet mag beperken.

Indien u zelf niet eerder zo’n ombouw gerealiseerd heeft, doet u er goed aan dit uit te besteden aan een professional. Hij zorgt ervoor dat de radiatorombouw aan al uw eisen voldoet. Bovendien maakt een professional een radiatorombouw volledig op maat. Dit zorgt ervoor dat deze niet onnodig groot wordt. En last but not least voorkomt u warmteverlies wanneer u een radiatorombouw laat maken door een professional. Hij weet namelijk precies hoe hij de ombouw in elkaar moet zetten om zo min mogelijk warmte verloren te laten gaan. Wanneer u warmteverlies bij radiatorombouw wilt voorkomen, schakelt u dus en professional in.

Overige oorzaken warmteverlies radiator

Niet alleen een radiatorombouw kan zorgen voor warmteverlies in huis. Het kan ook goed zijn dat u last heeft van een lekkage aan een leiding die verbonden is met de verwarming of een lekkage aan de cv-ketel. In dat geval zal de radiator minder tot niet meer warm worden. Daarnaast kunt u ook last hebben van een tikkend geluid. OTL lekdetectie Nederland kan voor u de precieze locatie achterhalen van een warmtelek. Schakel ons zo snel mogelijk in, zodat u weer lekker warm kunt genieten thuis.

Recente berichten
lekkage in huis