Hoe een lekkage in het plafond laten drogen?

 In waterlek

Is er een waterleiding in de verdiepingsvloer gesprongen en heeft u hierdoor een lekkage in het plafond. Dan zorgt dit voor de nodige schade. Helaas wordt zo’n lek niet altijd direct opgemerkt. Het hoeft in dat geval namelijk niet zo te zijn dat het water uit het plafond stroomt bijvoorbeeld. Nee, zo’n lekkage herkent u vaak aan een vochtplek. Ziet u ineens een vochtplek op het plafond? Dan doet u er goed aan direct in actie te komen. Het lek moet namelijk gedicht worden om de schade te beperken. Laat dit bij voorkeur over aan een professionele loodgieter. Is het lek gedicht? Dan zit er ongetwijfeld nog vocht in het plafond. Dit moet er natuurlijk zo snel mogelijk uit. Maar hoe kun je een lekkage in het plafond laten drogen?

Schakel een specialist in

Het drogen van een plafond is geen makkelijke opgave. Het heeft namelijk geen zin om met een handdoek over het materiaal te wrijven waar de lekkage zit. De oppervlakte wordt zo mogelijk een stuk droger, maar in het plafond blijft het vochtig. Sommige mensen gebruiken een föhn om hun plafond te laten drogen. Bij een kleine vochtplek is dit een oplossing. Gaat het om een grote vochtplek? Dan is een föhn natuurlijk niet ideaal. Om uw plafond goed en snel te laten drogen schakelt u daarom een specialist in. Hij beschikt namelijk over speciale apparatuur. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om uw plafond te drogen.

Beperk de hoeveelheid vocht in jouw plafond

Bij veel mensen gaan de alarmbellen niet direct rinkelen wanneer zij een vochtplek op het plafond zien. Hierdoor wordt de schade als gevolg van een lekkage in het plafond vaak alleen maar groter. Komt u wel direct in actie bij een lekkage in jouw plafond? Dan betekent dit nog niet dat je het lek ook direct vindt. Soms is het betrekkelijk lastig om de bron van een lekkage op te sporen, zeker wanneer het lek in uw plafond zit. Om te voorkomen dat u veel open moet breken, schakel je een lekdetectiespecialist in. Hij beschikt over speciale apparatuur om de bron van een lek te lokaliseren. Op deze manier beperk je de waterschade en kost het je minder tijd om jouw plafond te laten drogen.

Aanbevolen Berichten
Vocht in muur