Lekdetectie in Haarlem

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Haarlem voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Haarlem voorkomt onnodige schade

Lekkages kunnen in verschillende vormen voorkomen binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond uw toilet of gootsteen, een warmtelek rond uw kozijnen, enzovoorts. Het is belangrijk om lekkages in een vroeg stadium aan te pakken! Het voorkomt een onnodige schade of hoge energierekening. Het verhelpen van een lekkage begint bij het opsporen van de bron hiervan. Door een lekdetectie in Haarlem uit te laten voeren, hoeft hierbij geen hak- en breekwerk te worden gebruikt. Iets wat in het verleden doorgaans wel noodzakelijk was! OTL Lekdetectie helpt u graag bij een lekdetectie in Haarlem.

Na een lekkage een lekdetectie in Haarlem uitvoeren

Een lekdetectie in Haarlem laten uitvoeren, kunt u het beste doen op het moment dat u een lekkage opmerkt. Des te sneller u de lekdetectie uit laat voeren, des te beter dit is voor de staat van uw woning. U herkent een lekkage aan beginnende vochtplekken op uw muren of plafonds, aan beginnend houtrot in houten constructies, enzovoorts. Bij een warmtelek is het veel lastiger om dit op te merken. U zou een warmtelek kunnen herkennen aan tocht rond uw raam- of deurkozijnen. Vaak is er bij een warmtelek sprake van een kier tussen het kozijn en de ruit of een gaslekkage.

Tip: u zou ook het laten uitvoeren van een preventieve lekdetectie in Haarlem kunnen overwegen. Zo kan een lekkage verholpen worden, voordat de eerste vochtplekken zichtbaar zijn.

Waarom is een lekdetectie in Haarlem zo nuttig?

lekdetectie haarlem

Vaak blijkt het een hele uitdaging te zijn om de bron van een lekkage met het blote oog te achterhalen. In het bijzonder, wanneer de lekkage zich bijvoorbeeld tussen twee muren bevindt. Met een lekdetectie in Haarlem hoeft de muur niet te worden opengehaald, om tot de kern van de lekkage te kunnen komen. Met speciale hulpmiddelen wordt de bron achterhaald, zonder schade aan uw woning aan te richten.

Door lekkages in een vroeg stadium aan te pakken, kunnen ernstige vochtproblemen voorkomen worden. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming op uw muren! Of wat te denken van een ernstige verzwakking van houten constructies? In het geval van een warmtelek zorgt dit voor een onnodig hoge energierekening.

Werking van een lekdetectie in uw woning

Bij het uitvoeren van een lekdetectie in Haarlem kunnen we verschillende hulpmiddelen inzetten. Zo is het bij een warmtelek gebruikelijk om een thermografische camera te gebruiken, die warmteverschillen in beeld kan brengen. Dit type camera komt ook goed van pas bij lekkages rond warmwaterleidingen. In het geval van andere lekkages rond leidingen kan ook een rookproef van pas komen. Evenals het gebruik van ultrasone trillingen! Nadat de lekdetectie in Haarlem is afgerond, ontvangt u een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven, waar de bron van de lekkage zich bevindt. Een loodgieter kan de lekkage vervolgens voor u verhelpen.

Meer weten over de hulpmiddelen voor het uitvoeren van een lekdetectie in Haarlem? Of direct een afspraak maken voor een lekdetectie in uw woning? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de werkwijze van OTL Lekdetectie!

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Haarlem, maar ook in: Amsterdam, Hoofddorp, Purmerend en Zaandam.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: