Lekdetectie in Groningen

Heeft u last van een lekkage in Groningen, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Een lekdetectie helpt schade voorkomen in Groningen

Lekkages! Niemand zit erop te wachten. Denk eens aan lekkages bij warmteapparaten. Een zogenoemd warmtelek. Heeft u zo’n warmtelek dan is dit slecht voor de isolatiewaarde van uw woning. En een slechte isolatiewaarde betekent een afgenomen waarde van uw huis.

Bovendien veroorzaakt dit een hoog energieverbruik. In een tijd van duurzaamheid onacceptabel. Dat geldt ook voor waterlekkages aan leidingen en afvoeren. Staat er schimmel op de muren of voelen wanden vochtig aan? Dan is het eigenlijk al te laat. Een waterlekkage kan voor veel schade aan uw woning zorgen. Pak daarom eventuele lekkages tijdig aan of beter nog: voorkom deze! Laat OTL Nederland de lekdetectie in Groningen uitvoeren met behulp van speciale apparatuur. Zo scannen wij uw leidingwerk zonder onnodige schade toe te brengen aan bijvoorbeeld uw muren of vloeren.

Onzichtbare lekkages

lekdetectie GroningenEen warmtelek herkent u bijvoorbeeld aan een koude luchtstroom die u voelt rond ramen en  deuren. Is de luchtstroom koud dan stroomt er koude lucht door kieren naar binnen in uw woning. Maar er kan ook kostbare warme lucht van binnen naar buiten stromen. Daardoor kunnen uw stoomkosten enorm toenemen.

Bij waterlekkages is het probleem dat ze niet altijd direct zichtbaar zijn. Vaak hebben ze al veel schade veroorzaakt voordat u ze ontdekt. U ziet dan ineens vocht- of schimmelplekken verschijnen of er druppelt water uit het plafond. Dan is er al veel kwaad geschied. In uw dakconstructie kan door waterlekkage ook houtrot optreden. Het hout in de dakconstructie moet dan soms geheel of gedeeltelijk vervangen worden. Dat gaat u veel geld kosten. Laat dus een tijdige lekdetectie in Groningen uitvoeren om dit alles te voorkomen.

Preventieve lekdetectie in Groningen?

Voorkom nu lekkage door het preventief laten uitvoeren van een vakkundige lekdetectie in Groningen. U zit immers niet te wachten op schimmel en vochtplekken op muren en vloeren in uw huis. Warme lucht die ongevraagd ons huis uitvliegt is onwenselijk. Dat is niet erg duurzaam.
Bovendien zijn lekkages ook slecht voor onze energierekening. Uw watermeter geeft veel meer gebruik aan dat u denkt te verbruiken. En de gasmeter is wel erg hard aan het doordraaien omdat u uw CV-ketel de hele dag aanslaat. Tocht in huis is bovendien heel onprettig en maakt het huis vaak kil. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Dus laat OTL Nederland preventief een lekdetectie uitvoeren. Voorkom zo veel toekomstige schade.

We hebben allerlei geavanceerde technieken tot onze beschikking om lekkages op te kunnen sporen zonder verdere schade aan uw muren en vloeren. Wij kunnen u er alles over vertellen.

Werkwijze bij een lekdetectie in Groningen

Bij de lekdetectie in Groningen gebruiken we thermografische camera’s (bij het opsporen van een warmtelek) en ultrasone trillingen (bij koudwaterleidingen). Ook wordt soms de rookproef toegepast (bij lekkages en stankoverlast van afvoerleidingen). Van elke detectie maken we een rapport met daarin onze bevindingen. Indien nodig maken we samen met u een plan om eventuele lekkages te verhelpen. Omdat zo erger voorkomen wordt, vergoeden veel verzekeraars vaak (een deel van) de kosten van lekdetectie.

Wilt u ook meer informatie over onze lekdetectie in Groningen? Maak direct een afspraak of bel ons voor een goed advies.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Groningen, maar ook in: Assen, Emmen, Leeuwaarden en Zwolle

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: