Gaslekkage opsporen

Ruikt u een gaslucht in uw woning? Dan is het noodzakelijk om direct actie te ondernemen. Afhankelijk van waar de gaslekkage zich bevindt, kan het probleem op verschillende manieren opgelost worden.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk vaak niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie in veel gevallen

Gaslek

Ruikt u binnenshuis een gaslucht, dan is het noodzakelijk dat u direct actie onderneemt. Het kan zijn dat u vergeten bent om na het koken de gaskraan dicht te draaien, maar er kan ook sprake zijn van een gaslekkage. De eerste twee stappen die bij een dergelijke situatie worden aanbevolen zijn het openen van ramen en deuren en het afsluiten van de hoofdgaskraan.  Gebruik vervolgens geen open vuur binnenshuis voordat u weet wat de oorzaak van de gaslucht is.

Een gaslekkage opsporen

Vermoedt u een gaslek, dan zijn er twee manieren waarop u dit kunt controleren. De eerste is door dit gewoon zelf te doen, de tweede is door dit door een specialist uit te laten voeren. Wilt u zelf controleren of er een lek in de gasleiding zit, dan kunt u wat water met afwasmiddel mengen en het schuim dat ontstaat op de gasleiding uitsmeren. Wanneer het schuimt bubbelt, dan betekent dit dat er inderdaad een lek zit. Deze methode is geschikt wanneer de gasleiding op een makkelijk bereikbare plek zit. Is dat niet het geval, dan kan een specialist met geavanceerde lekdetectie methoden bepalen of en waar zich een gaslek bevindt.

Risico’s van een gaslek

gaslekkage oplossen

Vermoedt u dat er een lek in de gasleiding zit, dan kunt u niet een paar dagen wachten om hier iets aan te doen. Gas is explosief en een vonkje is al voldoende om een explosie te veroorzaken. Wij geven u graag meer informatie of u gas in huis ruikt, of niet. Daarnaast is het langdurig inhaleren van gas niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Wanneer gas zich met andere stoffen vermengd, kan het zelfs levensbedreigende situaties veroorzaken. Neem dus altijd direct maatregelen om een eventuele gaslek op te sporen en te laten repareren.

Een gaslekkage verhelpen

Bij het repareren van de gaslek kan betekenen dat de leiding vervangen moet worden. Dit is afhankelijk van de grootte van het lek en de vraag of het materiaal van de leiding versleten is. Het kan ook zijn dat aansluitingen vervangen moeten worden. Een gaslek opsporen dichten, is dan ook eigenlijk echt een klusje voor de lekdetectiespecialist.

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het uitvoeren van lekdetecties.

Wij werken onder andere in:

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: