Lekdetectie in Eindhoven

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Nut en werking van een lekdetectie in Eindhoven

Nadat u een lekkage in huis heeft opgemerkt, kan het laten uitvoeren van een lekdetectie in Eindhoven een interessante overweging zijn. OTL Lekdetectie helpt u hier graag bij! Vaak blijkt het ontzettend lastig te zijn om zelf achter de bron van een lekkage te komen. Zeker wanneer het bijvoorbeeld om een lekkage tussen twee muren gaat. Daarbij richten wij ons niet alleen op het opsporen van een vochtlek. Ook voor een warmtelek kunt u bij onze professionals terecht. Een warmtelek is vaak nog lastiger zelf te achterhalen! Des te sneller u een lekkage op laat sporen, des te kleiner de kans op waterschade ook is. Waar in huis denkt u te maken te hebben met een lekkage?

Wanneer een lekdetectie in Eindhoven uit laten voeren?

U kunt een lekdetectie in Eindhoven eens in de zoveel tijd preventief laten uitvoeren. Op het moment dat er sprake blijkt te zijn van een lekkage, kunt u deze verhelpen voor het ontstaan van vochtschade. Veel mensen overwegen een lekdetectie echter pas op het moment, dat de eerste vochtplekken zichtbaar zijn geworden. Deze vochtplekken herkent u aan hun opvallende gele kleur. Zou u de lekkage niet tijdig verhelpen, dan worden deze plekken steeds groter.

lekdetectie EindhovenEen warmtelek zou u kunnen herkennen aan een koude luchtstroom rond een raam of deur. Vaak resulteert een warmtelek in tocht. Tocht zorgt niet alleen voor deze koude luchtstroom, maar ook voor een onnodig hoog energieverbruik. Er stroomt immers warme lucht uit uw woning naar buiten.

Nut van het laten uitvoeren van een lekdetectie

Het tegengaan van een onnodig hoge energierekening kan een van de redenen zijn om voor een lekdetectie in Eindhoven te kiezen. De voornaamste reden hiervan is echter het tegengaan van waterschade aan uw woning. Waterschade komt in verschillende vormen voor. De reeds beschreven gele vochtplekken zijn hier een goed voorbeeld van. Na verloop van tijd zullen er op deze vochtplekken schimmels ontstaan. De schimmels zijn bijzonder schadelijk voor uw gezondheid.

Ook kan het vocht voor rottende plekken in houten constructies zorgen. Niet alleen is het ontzettend lastig om deze plekken te herstellen. Het vocht kan de stabiliteit van deze houten constructies daarbij ernstig aantasten. Reden genoeg om de lekkage tijdig te laten verhelpen.

Werkwijze bij een lekdetectie in Eindhoven

Voor het uitvoeren van een lekdetectie in Eindhoven kunnen we verschillende hulpmiddelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera, waarmee warmteverschillen in beeld gebracht kunnen worden. Niet alleen handig bij het opsporen van een warmtelek, maar ook bij vochtlekken. Op de plek van het lek zal zich immers warm water rond de leidingen bevinden. Alternatieven voor het gebruik van een thermografische camera zijn het gebruik van de rookproef en ultrasone trillingen. Bij ultrasone trillingen wordt gekeken naar de tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen.

Laat ook uw woning controleren op lekkages met een lekdetectie in Eindhoven. Neem contact met ons op voor meer informatie, of om direct een afspraak in te plannen voor een lekdetectie in uw woning.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Eindhoven, maar ook in: Breda, Den Bosch, Roosendaal en Tilburg.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: