Lekdetectie in Dordrecht

Heeft u last van een lekkage in Dordrecht, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Vakkundige lekdetectie in Dordrecht laten uitvoeren?

Het laten uitvoeren van een vakkundige lekdetectie in Dordrecht helpt u de bron van lekkages te achterhalen. Hierbij zoeken we niet alleen naar de bron van een vochtlek in huis. Ook voor bijvoorbeeld het verhelpen van een warmtelek kunt u bij ons terecht. Des te sneller u een lekkage op laat lossen, des te kleiner is de kans op een ernstige schade aan uw woning. Schade kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van vocht wat in houten constructies is getrokken.

Bij een lekdetectie in Dordrecht maken onze specialisten gebruik van verschillende professionele hulpmiddelen. Het laten uitvoeren van hak- en breekwerk is hierdoor minder snel noodzakelijk. Voorheen moest er vaak een muur worden opengebroken om tot de kern van een lekkage te kunnen komen.

Geschikt moment voor een lekdetectie in Dordrecht

Een lekdetectie in Dordrecht uit laten voeren is een verstandige keuze, wanneer u de eerste vochtplekken op muren of plafonds ziet verschijnen. U herkent deze vochtplekken aan een lichtgele of bruine kleur. Zou u deze vochtplekken niet aanpakken, dan zullen er na verloop van tijd schimmels op de vochtplekken groeien.

Ook kan het slim zijn om een preventieve lekdetectie uit te voeren. Bij een preventieve lekdetectie controleren wij uw woning op de aanwezigheid van lekkages. Zo kan een lekkage worden verholpen, alvorens deze voor vochtplekken of andere schade zorgt. Eerder werd al beschreven dat ook een warmtelek kan worden opgespoord door OTL Lekdetectie. Een warmtelek herkent u aan de tocht, die u rond een raam of deur zal voelen.

Redenen om voor een lekdetectie te kiezen

Het voornaamste doel van een lekdetectie is het opsporen van een lekkage. Andere redenen om lekdetectie in Dordrecht uit te laten voeren zijn:

 • Alle soorten lekkages kunnen wij voor u opsporen
 • Er komt geen onnodig hak- en breekwerk aan te pas
 • U bespaart op onnodige kosten
 • Het voorkomt gevolgschade

Door de lekkage in een vroeg stadium aan te pakken neemt de kans op vochtschade in huis af. Reeds werd al beschreven, dat vochtschade in verschillende vormen voor kan komen. De gele vochtplekken in combinatie met de groei van schimmels is hier een voorbeeld van. Ook kan er sprake zijn van houtrot, als vocht in houten balken getrokken is. Houtrot is bijzonder vervelend, aangezien het houten constructies ernstig kan verzwakken. Dit brengt de stabiliteit van dergelijke constructies in gevaar.

In het geval van een warmtelek kan een lekdetectie helpen bij het tegengaan van een te hoog energieverbruik. Daarbij kan tocht uw weerstand verslechteren! Zo zult u eerder ziek zijn, of te maken krijgen met een verkoudheid.

Wordt lekdetectie verzekerd?

De kosten voor een lekdetectie worden vaak vergoed door de verzekeraar. Neem altijd van te voren even contact op met uw verzekeraar of bekijk uw polis. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Lekdetectie Dordrecht

Hulpmiddelen voor een lekdetectie in uw woning

Hak- en breekwerk om de bron van een lekkage op te sporen is niet langer nodig, dankzij de professionele hulpmiddelen die wij kunnen gebruiken. U kunt hierbij denken aan:

 • Een thermografische camera voor het meten van warmteverschillen
 • Een rookproef om te zien waar rook leidingen verlaat
 • Het gebruik van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen zegt iets over de locatie van de lekkage.
 • Een thermografische camera om warmteverschillen weer te geven

Meer weten over het laten uitvoeren van een lekdetectie in Dordrecht? Of wilt u direct een afspraak maken met onze specialisten? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij helpen u graag bij het voorkomen en verhelpen van lekkages in huis!

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

Onze werkwijze

1. U krijgt last van een lekkage

2. Neem telefonisch contact met ons op

3. Wij sporen de lekkage op

4. U krijgt van ons een duidelijke rapportage

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Dordrecht, maar ook in: Breda, Den Bosch, Rotterdam en Tilburg.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: