Lekdetectie in Deventer

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Deventer voor inspectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Professionele aanpak bij lekdetectie in Deventer

Vaak blijkt een lekkage opsporen een behoorlijke uitdaging te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding achter een muur, of onder de vloer. Het is doorgaans niet mogelijk om de bron van een lekkage te vinden, zonder de muur of vloer open te moeten breken. Een dergelijke schade aan uw woning voorkomt u, door voor een lekdetectie in Deventer te kiezen. De professionals van OTL Lekdetectie staan voor u klaar, om hulp te bieden!

Met verschillende hulpmiddelen gaan we op zoek naar de bron van een lekkage. Niet alleen sporen we een vochtlek in huis op. Ook voor het opsporen van een warmtelek kunt u op onze hulp rekenen.

Aanpak bij een lekdetectie in Deventer Infrarood camera

Een lekdetectie in Deventer kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Onze werkwijze ziet er als volgt uit:

 1. U neemt contact met ons op als u last heeft van een lekkage
 2. Wij komen bij u langs en zullen, indien nodig met behulp van onze apparatuur, de lekkage opsporen
 3. Vervolgens stellen wij een overzichtelijke rapportage voor u op
 4. Nu u precies weet waar het lek zit, kunt u contact opnemen met een loodgieter om het lek te repareren. 

Het is afhankelijk van het type lekkage, welk hulpmiddel het meest geschikt is. Heeft u het idee dat het dak lekt? In dat geval biedt een rookproef uitkomst. De rook zal aan de buitenzijde van het dak naar buiten komen op de plek waar zich het lek bevindt.

Naast een rookproef is ook het gebruik van een thermografische camera interessant. Verschillen in temperatuur tonen aan waar het lek zit. Een derde hulpmiddel die bij een lekdetectie in Deventer wordt ingezet zijn ultrasone trillingen.

Tip: staat u op het punt een afspraak te maken?

Zorg ervoor dat onze specialist goed bij de muren, plafond en vloeren kan. Als u de meubels en spullen voor ons bezoek verplaatst, kunnen wij sneller de lekkage opsporen.

Voordelen van onze werkwijze bij een lekkage opsporen

lekdetectie DeventerHet opsporen van een lekkage middels een lekdetectie in Deventer biedt diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat:

 • Hak- en breekwerk niet langer noodzakelijk is. Pas op het moment dat de bron van een lekkage gevonden is, zal de wand of vloer worden opengehaald. Dit doen wij niet zelf, maar laten we over aan een loodgieter of dakdekker. Zo bent u verzekerd van een vakkundige oplossing.
 • De kosten voor een lekdetectie in Deventer worden vaak vergoed vanuit uw verzekering. Het maakt het laten uitvoeren van een lekdetectie des te interessanter.
 • U ontvangt een nauwkeurige rapportage.
 • Alles verschillende lekkages kunnen worden opgespoord.

Rapport met onze bevindingen

Nadien ontvangt u van onze lekdetectiespecialist in Deventer een uitgebreid rapport. In dit rapport staat heel nauwkeurig beschreven:

 • Waar de bron van een lekkage zich bevindt (incl. foto’s).
 • Advies om de lekkage te verhelpen.

Overhandig dit rapport aan een loodgieter of timmerman, om het lek te laten verhelpen.

Zelf een lekkage oplossen wordt afgeraden. Vaak blijkt het lastig te zijn om bijvoorbeeld losse leidingstukken op de juiste wijze aan elkaar vast te maken. De kans dat hierbij speling ontstaat is relatief groot. Zo kunt op korte termijn opnieuw te maken krijgen met een lekkages. De nauwkeurige beschrijving van de bron van een lekkage maakt dat er in geen geval onnodig veel schade wordt aangericht aan uw woning.

Lekdetectie uit laten voeren in huis

Heeft u momenteel te maken met een lekkage in huis? Laat op korte termijn een lekdetectie in Deventer uitvoeren. Door de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen, verkleint u de kans op een ernstige schade aan uw woning.

Neem vrijblijvend contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst over onze werkwijze en de hulp die wij u kunnen bieden. Ook kunt u hierbij direct een afspraak inplannen voor een lekdetectie binnen uw woning in Deventer.

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

Gevolgen lekkage Deventer

 • Afbrokkelend beton
 • Houtrot
 • Kromtrekken vloer
 • Schimmelplekken
 • Vochtplekken

Tips bij een lekkage

 • Houdt uw spullen uit de buurt van de vochtplekken
 • Zet ramen en deuren open om gezondheidsrisico’s te minimaliseren
 • Zorg dat muren en vloeren goed bereikbaar zijn voor de lekdetectiespecialisten

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Deventer, maar ook in: Apeldoorn, Hengelo, Zutphen en Zwolle.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: