Lekdetectie in Den Haag

Heeft u last van een lekkage in Den Haag, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Hulp bij een lekdetectie in Den Haag

Lekkages komen in verschillende vormen voor binnen woningen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een vochtlekkage, maar ook aan een warmtelek. OTL Lekdetectie helpt u bij het zoeken naar de bron van dergelijke lekkages. Door de bron in een vroeg stadium te laten achterhalen, verkleint u de kans op een ernstige schade aanzienlijk. In het geval van een warmtelek zult u niet snel te maken krijgen met schade aan uw woning. Wel kan een warmtelek voor een onnodig hoog energieverbruik in huis zorgen. Reden genoeg om ook een warmtelek in huis aan te pakken. Onze lekdetectiespecialisten hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van een lekdetectie binnen Den Haag. Ook in de omgeving rondom Den Haag zijn wij actief.

Wanneer moet ik een lekdetectie in Den Haag uitvoeren?

Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Den Haag kan in verschillende situaties interessant zijn. Veel huishoudens wachten tot zij de eerste vochtplekken zien verschijnen, voordat zij een lekdetectie in Den Haag overwegen. Ook kan er sprake zijn van tocht in huis, wat vaak het gevolg is van een warmtelek. Het laten uitvoeren van een lekdetectie zorgt er in zo’n geval voor dat de bron in een vroeg stadium kan worden opgespoord. De kans op een verergering van de schade neemt zodoende af.

Lekdetectie Den HaagNog beter is het om een lekdetectie preventief uit te laten voeren. Zo kan de lekkage al gevonden worden, alvorens er schade aan uw woning ontstaat. Laat uw woning eens per jaar of bijvoorbeeld eens per twee jaar controleren op lekkages.  

Redenen om voor een lekdetectie te kiezen

De voornaamste reden om voor een lekdetectie in Den Haag te kiezen, is het voorkomen van vochtschade. Vochtschade komt in verschillende soorten voor. Denk aan gele of bruine plekken op uw muren, schimmelvorming op deze vochtplekken, houtrot in houten balken, enzovoorts. Met name houtrot kan erg gevaarlijk zijn, aangezien het houten constructies kan verzwakken. Het gevaar van schimmelplekken is dat u ziek wordt, of dat uw algehele weerstand verslechtert.

Ook tocht in huis, als gevolg van een warmtelek, kan uw weerstand verslechteren. Daarbij zorgt een warmtelek voor een onnodig groot energieverbruik. Het verhelpen van de lekkage merkt u in uw portemonnee in dit geval. 

Aanpak bij een lekdetectie in uw woning

Bij het uitvoeren van een lekdetectie in Den Haag kunnen we u op verschillende manieren van dienst zijn. Zo kunnen we een thermografische camera gebruiken, welke warmteverschillen in beeld brengt. Ook populair is het gebruik van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en ontvangen van deze trillingen verklapt de locatie van de bron van lekkages. Een derde hulpmiddel voor een lekdetectie in Den Haag is het gebruik van een rookproef. Op plekken waar rook zichtbaar wordt buiten een leiding, bevindt zich zeer waarschijnlijk de bron van de lekkage.

Meer weten over het laten uitvoeren van een lekdetectie? Of wilt u direct een afspraak maken met OTL Lekdetectie? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het opsporen van verschillende soorten lekkages.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Den Haag, maar ook in: Delft, Leiden, Rotterdam en Zoetermeer.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: