Lekdetectie in Den Bosch

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Professionele lekdetectie in Den Bosch uit laten voeren

Een lekdetectie in Den Bosch uit laten voeren door OTL Lekdetectie kan om verschillende redenen interessant zijn. Wist u bijvoorbeeld dat in veel woningen warmtelekken voorkomen? Vaak wordt enkel gelet op vochtlekken. Via een warmtelek kan warme lucht uit uw woning stromen. Dit betekent dat er meer energie verbruikt moet worden, om uw woning op te kunnen warmen. Zelf een warmtelek vinden is, net als het vinden van een vochtlek, ontzettend lastig. Door een lekdetectie in Den Bosch uit te laten voeren heeft u hier zelf geen omkijken meer naar. Lees snel verder, wat de voordelen en het nut van een lekdetectie in huis zijn.

Op welk moment een lekdetectie in Den Bosch uit laten voeren?

Het wordt aangeraden om met name vochtlekkages zo snel mogelijk op te laten lossen. Naarmate er meer vocht in uw muren of houten constructies trekt, zal het steeds lastiger worden om de schade te herstellen. Daarbij kan het vocht houten constructies ernstig verzwakken. Reden genoeg om een lekdetectie in Den Bosch uit te laten voeren op het moment dat u de eerste vochtplekken opmerkt. Ook kunt u eens in de zoveel tijd een preventieve lekdetectie uit laten voeren. Zo kunnen lekkages al opgemerkt en hersteld worden, voordat de vochtplekken ontstaan.

lekdetectie Den BoschIn het geval van warmtelekken zult u tocht rond ramen en deuren voelen. Tocht is een koude stroom van buiten naar binnen. Het kan uw weerstand verslechteren en zorgt daarbij voor een hoger energieverbruik.

Nut van het laten uitvoeren van een lekdetectie

Door een lekdetectie in Den Bosch tijdig uit te laten voeren, verkleint u de kans op een ernstige waterschade. Zoals reeds beschreven werd, kan waterschade voor een verzwakking van houten constructies zorgen. Daar komt bij, dat de schade steeds lastiger te herstellen wordt. In het geval van schade aan houten constructies zal een deel van zo’n constructie vervangen moeten worden als gevolg van de vochtschade. Ook kunnen er schimmels op de vochtplekken groeien. Zelfs zonder de schimmels aan te raken, kunnen zij uw gezondheid aantasten. De sporen van schimmels zullen namelijk altijd in de lucht hangen.

Hulpmiddelen voor een lekdetectie in Den Bosch

Bij het uitvoeren van een lekdetectie in Den Bosch is het niet langer noodzakelijk om uw muren of vloeren open te halen. OTL Lekdetectie beschikt over verschillende hulpmiddelen om de bron van de lekkage voor u op te sporen. Hierbij maken we onder meer gebruik van een thermografische camera. Deze camera brengt warmteverschillen heel precies in beeld. Dit komt zowel bij een warmtelek, als bij een vochtlek goed van pas. Ook kunnen we rook in leidingen of in de ruimte onder uw dakbedekking spuiten. Op plekken waar de rook zichtbaar wordt, bevindt zich mogelijk een lekkage. Een derde manier om lekkages op te sporen is het gebruik van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen zegt iets over de locatie van een lekkage.

Verschillende factoren bepalen welk hulpmiddel het meest geschikt is voor een lekdetectie in uw woning in Den Bosch. Meer weten, of direct een afpsraak maken met onze specialisten? Neem contact op!

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Den Bosch, maar ook in: Breda, Eindhoven, Roosendaal en Tilburg.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: