Lekdetectie in Delft

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

 • Professionele lekdetectie
 • Hak- en breekwerk niet nodig
 • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Delft laten uitvoeren voorkomt schade

Lekkages in huis zijn vervelend. U kunt ze vaak pas waarnemen als er al schade aan uw woning is toegebracht. Maar ook als u ineens een torenhoge energierekening krijgt is er het vermoeden van een warmtelek. Er zijn lekkages van water, van warmte en in afvoeren. Lekkages veroorzaken hoe dan ook schade aan uw woning en huisraad. Niemand zit daarop te wachten. Dat kost u vaak tijd en geld. Het is dan ook beter om lekkageschade te voorkomen. Tijd om een preventieve lekdetectie te laten uitvoeren door de experts van OTL Nederland. Wij zijn uw expert voor lekdetectie in Delft.

Wat nu als u al een lekkage heeft?

Veel lekkages herkent u pas als u ze kunt zien:

 • Schimmelvorming
 • Vocht op de muur
 • Druppels uit het plafond

Dat ziet eruit als waterschade die vermoedelijk ergens anders in huis zijn oorsprong vindt. Schakel ook hiervoor onze lekdetectie specialisten in Delft in. Wij hebben binnen korte tijd het lek opgespoord, zodat dit snel en vakkundig verholpen kan worden.

Vermoedt u een warmtelek? Merkt u dat er rond uw raam of bij een buitendeur een koude of warme luchtstroom bestaat? Dat betekent dat er lucht via kieren en scheuren uw huis ongewenst binnenkomt of het weer verlaat. Deze warmtelekkage kan u veel geld kosten, omdat u uw cv-ketel onnodig hard moet stoken om uw huis warm te houden.

Wanneer een lekdetectie uit laten voeren?

lekdetectie DelftEen lekdetectie kunt u preventief uit laten voeren, maar ook wanneer u sterke vermoedens hebt dat u last heeft van een lekkage. Natuurlijk ook bij een duidelijk zichtbare lekkage.

Een goede lekdetectie in Delft voorkomt veel schade aan uw huis. Uw huis wordt bij een lekdetectie in Delft op verschillende plekken onderzocht. Onze collega’s weten precies waar ze moeten zoeken. Bespeuren zij geen lekken? Dan is dat voor u een mooi resultaat en weet u dat het leidingwerk in uw woning goed zijn werk doet.

Vinden de ervaren experts van de lekdetectie wel een lek? Ook dan bent u met de lekdetectie goed af. Pak dit lek dan direct aan om verdere schade aan uw woning voor te zijn. Bovendien zal uw portemonnee er blij mee zijn. Een lekdetectie is vaak veel goedkoper dan de kosten van het water- of warmteverlies veroorzaakt door een lek. Omdat veel schade voorkomen wordt vergoeden veel verzekeraars ook (een deel van) de kosten van lekdetectie.

Hoe werkt de lekdetectie in Delft?

OTL Nederland maakt voor lekdetectie in Delft gebruik van verschillende hulpmiddelen. Onze werkwijze ziet er als volgt uit:

 • Na uw telefoontje zullen wij zo snel mogelijk bij u langskomen in Delft voor de lekdetectie.
 • Eerst willen we graag van u weten waarom u denkt last te hebben van een lekkage en wellicht waar u denkt dat de lekkage zit.
 • Wij beginnen met een visuele controle om aanwijzingen te vinden die duiden op een lek. Op deze manier krijgen we een indicatie van de bron
 • Nu zullen we middels verschillende technieken de precieze locatie achterhalen.
 • Als we de locatie hebben achterhaald, zullen we een rapport met beschrijvingen en foto’s voor u opstellen.

Zo gebruiken wij een thermografische camera om warmteverschillen in beeld te brengen. We gebruiken daarnaast ultrasone trillingen, waarbij de tijd tussen het zenden en ontvangen van de trillingen de locatie verraadt van het lek. De rookproef gebruiken wij voor het opsporen van lekkages in afvoerleidingen en riolering. Ook een lekdetectie in uw woning laten uitvoeren? Plan een afspraak in bij OTL Nederland in Delft of neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Lekdetectie Delft inschakelen  

De vakmensen van lekdetectie Delft staan zes dagen per week voor u klaar. Schakel ze in als u waterschade aan en in uw woning vermoedt. Weg met die torenhoge energierekening of die koude  luchtstromen in huis! OTL Nederland is u graag van dienst in Delft. Door het gebruik van geavanceerde apparatuur brengen zij bij de lekdetectie geen verdere schade toe aan muren en vloeren.

Maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00

Zaterdag
10:00 tot 17:00

Wij kunnen bijna ieder lek voor u opsporen

Wij sporen lekken op in onder andere:

De volgende warmte lekkages kunnen wij opsporen:

Voordelen lekdetectie

 • Schimmelproblemen zoveel mogelijk verminderen
 • Verzwakking materialen tegengaan (zoals houtrot)
 • Voorkomen gezondheidsproblemen
 • De schade zoveel mogelijk minimaliseren

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Delft, maar ook in: Den Haag, Dordrecht, Leiden en Zoetermeer. 

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: