Lekdetectie in Breda

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekkages opsporen met lekdetectie in Breda

Lekkages kunnen voor een bijzonder vervelende schade aan uw woning zorgen. Daarbij zorgt een warmtelek voor een onnodig hoge energierekening. Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Breda helpt u een lekkage te verhelpen. Waar hen voorheen noodzakelijk was een lekdetectie uit te voeren middels hak- en breekwerk, geldt dat tegenwoordig niet meer. OTL Lekdetectie beschikt over verschillende hulpmiddelen, waarmee een lekdetectie in Breda kan worden uitgevoerd zonder schade. Waar in huis denkt u te maken te hebben met een lekkage? Onze professionals helpen u bij het opsporen van verschillende soorten lekkages.

Wanneer moet ik een lekdetectiespecialist inschakelen?

lekdetectie BredaHet inschakelen van onze specialisten voor het laten uitvoeren van een lekdetectie in Breda kan in verschillende situaties verstandig zijn. Mogelijk ontstaan er beginnende vochtplekken op uw muur of plafond, die u herkent aan hun gele kleur. Ook kan er sprake zijn van beginnend houtrot in houten constructies. Om een dergelijke schade niet verder te laten verergeren, moet de lekkage worden opgespoord en opgelost.

In het geval van een warmtelek kan er sprake zijn van tocht. Mogelijk voelt u een koude luchtstroom langs het raam of een deur lopen. Dit duidt op een warmtelek tussen het kozijn en de ruit.

Noodzaak van een lekdetectie in Breda

Zelf een lekkage opsporen blijkt vaak een hele uitdaging te zijn. In het bijzonder, wanneer de lekkage zich tussen twee muren bevindt. Onze specialisten beschikken over professionele hulpmiddelen, om een lekdetectie in Breda zonder schade uit te voeren. Een muur hoeft zo pas opengehaald te worden, als de bron van de lekkage zich daadwerkelijk achter de muur bevindt. Naast het voorkomen van breekschade aan vloeren of muren, wordt ook vochtschade voorkomen. Des te sneller u een lekkage aan laat pakken, des te kleiner is de kans op een ernstige schade. Mocht er sprake zijn van een warmtelek in huis, dan helpt een lekdetectie in Breda u een hoge energierekening te voorkomen.

Tip: overweeg ook een preventieve lekdetectie in uw woning uit te voeren. Zo kan een lekkage verholpen worden, voordat de eerste vochtplekken zich aandienen.

Werkwijze bij een lekdetectie in uw woning

Bij het uitvoeren van een lekdetectie in Breda kunnen we verschillende hulpmiddelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera, wat een ideaal hulpmiddel is voor het opsporen van warmteverschillen. Zowel een vochtlek als een warmtelek kan hiermee worden opgespoord. Ook een rookproef is een populair hulpmiddel om lekkages op te sporen. Op de plekken waar rook zichtbaar wordt, zal zich zeer waarschijnlijk een lekkage bevinden. Tot slot kan ook een lekdetectie met ultrasone trillingen helpen bij het opsporen van de bron van lekkages. De tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen verklapt de locatie van de lekkage. Nadat een lekdetectie is uitgevoerd, ontvangt u een uitgebreid rapport met onze bevindingen.

Wilt u direct een afspraak inplannen voor een lekdetectie in Breda? Of wilt u eerst meer weten over onze werkwijze? Neem in beide gevallen contact met ons op! We helpen u graag verder om een ernstige waterschade tegen te gaan.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Breda, maar ook in: Den Bosch, Eindhoven, Roosendaal en Tilburg

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: