Lekdetectie in Assen

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Assen laten uitvoeren voorkomt schade

Lekkages kunnen vaak lastig door uzelf opgespoord worden. U kunt lekkages hebben van water, van warmte en van afvoeren. Al deze vormen van lekkages kunnen uw woongenot behoorlijk dwarsbomen en kunnen u ook veel geld kosten. Laat dus preventief een lekdetectie in Assen uitvoeren door OTL Nederland of bel ons als u ergens een lekkage in uw woning of bedrijfspand vermoedt.

Welke lekkages zijn er?

Veel lekkages herkent u pas als u ze kunt waarnemen. Vocht op de muur, druppels water die uit het plafond komen vallen of schimmelvorming. Dan heeft u vermoedelijk te maken met waterschade. Maar waar het euvel zich bevindt is vaak lastiger waar te nemen. Daarvoor kunt u de lekdetectie specialisten van OTL Nederland in Assen inschakelen. Zij hebben binnen korte tijd het lek boven, zodat dit vakkundig en snel verholpen kan worden.

Maar uw woning kan ook warmte lekken. Dan verlaat warme lucht via ongewenste kieren en scheuren uw huis. Of andersom als koude lucht naar binnen komt stromen, waardoor u tocht en een koude luchtstroom in huis waarneemt. Dit komt vaak voor bij kieren rondom raam- en deurkozijnen en in dakconstructies. Deze warmtelekken kunnen u veel geld kosten, omdat uw CV-ketel harder dan nodig moet stoken om uw huis warm te houden.

Een lekdetectie in Assen preventief uitvoeren

U kunt een lekdetectie in Assen het beste preventief laten uitvoeren Zo voorkomt u veel schade aan uw huis. Uw huis wordt dan op verschillende plekken onderzocht. De vakmannen van OTL Nederland weten precies waar ze moeten zoeken. Vinden onze vakmannen geen lekken dan is dat een mooi resultaat en weet u dat uw woning in tip top conditie is waar het warmte- of vochtlekken betreft.

Lekdetectie AssenVinden onze vakmannen wel een lek? Ook dan bent u met de lekdetectie goed af. Door dit lek direct aan te laten pakken bent u verdere schade aan uw woning voor. Bovendien zal uw portemonnee er blij mee zijn. De kosten van een lekdetectie zijn vaak veel lager dan het water- of warmteverlies veroorzaakt door een lek. Omdat veel schade voorkomen wordt vergoeden veel verzekeraars ook (een deel van) de kosten van lekdetectie.

Lekdetectie uit te laten voeren bij schade

Als de lekkage al zover is dat u waterschade ondervindt in uw woningen, dan is het zaak de lekdetectie in Assen zo spoedig mogelijk uit te laten voeren. Is er al een warmtelek dan kan dit leiden tot een torenhoge energierekening. Uw woning is dan niet optimaal geïsoleerd. En dat merkt u vaak pas achteraf. Hoog tijd om lekdetectie Assen uit te voeren. OTL Nederland kan de bron van de lekkage vakkundig voor u opsporen. Wij gebruiken daarvoor geavanceerde apparatuur. Zo hoeven we geen schade aan te brengen aan muren en vloeren.

Hoe werkt de lekdetectie in Assen?

OTL Nederland maakt voor lekdetectie in Assen gebruik van verschillende hulpmiddelen. Denk daarbij aan een thermografische camera. Deze brengt warmteverschillen in beeld. Maar ook ultrasone trillingen. Hierbij verraadt de tijd tussen het zenden en ontvangen van de trillingen de locatie van de lekkage. Een derde hulpmiddel is een rookproef. Deze wordt vooral gebruikt voor afvoerleidingen en riolering.

Ook een lekdetectie in uw woning laten uitvoeren? Plan een afspraak in bij OTL Nederland in Assen of neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Assen, maar ook in: Emmen, Groningen, Leeuwaarden en Zwolle.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: