Lekdetectie in Arnhem

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

De lekdetectie Arnhem helpt veel schade voorkomen

Heeft u lekkages in uw woning? Staat er schimmel op de muren of voelen wanden vochtig aan? Een waterlekkage kan voor veel schade aan uw woning zorgen. Pak daarom een eventuele lekkage tijdig aan. Lekkages komen niet alleen voor bij waterleidingen of afvoeren. Denk ook eens aan lekkages van warmte. Een zogenoemd warmtelek. Heeft u zo’n warmtelek dan is dit slecht voor de isolatiewaarde van uw woning. En een slechte isolatiewaarde betekent een afgenomen waarde van uw huis. Bovendien veroorzaakt een warmtelek een hoog energieverbruik en daar zit niemand op te wachten. Laat dus snel een lekdetectie in Arnhem uitvoeren en stop deze lekkages om erger te voorkomen. Beter nog, laat de lekdetectie preventief uitvoeren. Zo voorkomt OTL Nederland in Arnhem veel schade aan uw woning!

Wanneer laat u een lekdetectie in Arnhem uitvoeren?

Waterlekkages zijn niet altijd direct zichtbaar. Ze veroorzaken vaak al veel schade voordat u er ook maar iets van ziet. Dat kan zijn een lekkage rond een leiding in uw muur. Die ziet u pas als er al vochtplekken verschijnen en dan is er al veel kwaad geschied. Maar denk ook aan houtrot in een houten dakconstructie door lekkende leidingen. Dan moeten vaak een aantal houten dakdelen helemaal vervangen worden. Een kostbare klus. Een tijdige lekdetectie in Arnhem kan dat allemaal voorkomen.

Lekdetectie ArnhemNeem ook een warmtelek. Dit is te herkennen aan een koude luchtstroom die u waarneemt rond uw ramen of deuren. De koude luchtstroom wordt veroorzaakt door koude lucht die door kieren van buiten naar binnen kan waaien. Maar denk er ook aan dat de kostbare warme lucht ook van binnen naar buiten kan stromen. Met hogere stookkosten als gevolg.

Wat kan lekdetectie voor u betekenen?

Vroeger ging men vaak over tot het open breken van muren en vloeren om lekkages op te sporen. Met alle schade aan uw woning van dien. Tegenwoordig hebben we veel betere technieken voor het opsporen van lekkages. De lekdetectie Arnhem kan u er alles over vertellen. Vaak kunnen wij lekkages zonder enige schade aan muren en vloeren opsporen. Niemand zit te wachten op schimmel en vochtplekken op muren en vloeren. Verrotte houten dakdelen staan niet op ons favorietenlijstje. En dat warme lucht onze woning ongevraagd verlaat door raamkieren is onwenselijk. Zeker in een tijd van duurzaamheid willen we dit alles graag voorkomen.

Lekkages zijn ook voor onze energierekening niet fijn. U gebruikt ongemerkt veel meer water dan dat u uit de kraan laat stromen. En de gasmeter tik vrolijk teveel tikken weg voor uw overuren makende CV-ketel. Tocht in huis maakt u bovendien ziek en geeft een onprettig gevoel. Voorkom dit nu door het uitvoeren van een vakkundige lekdetectie in Arnhem.

Werkwijze bij een lekdetectie in Arnhem

Bij de lekdetectie in Arnhem gebruiken we diverse hulpmiddelen. We werken met een thermografische camera, met ultrasone trillingen of een rookproef. Wij gebruiken de thermografische camera voor het opsporen van een warmtelek of een lek rond warmwaterleidingen. Bij koudwaterleidingen gebruiken we ultrasone trillingen. Van elke lekdetectie krijgt u na afloop een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Omdat lekdetectie vaak erger voorkomt, vergoeden veel verzekeraars vaak (een deel van) de kosten van lekdetectie.

Ook interesse in meer informatie over lekdetectie in Arnhem? U kunt direct een afspraak inplannen. Neem gerust contact met ons op voor een goed advies.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Arnhem, maar ook in: Amersfoort, Apeldoorn, Nijmegen en Veenendaal

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: