Lekdetectie in Apeldoorn

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Voorkom schade met een lekdetectie in Apeldoorn

Een lekkage kan voor verschillende vormen van schade aan uw woning zorgen. Het is om deze reden ontzettend belangrijk om de lekkages in een vroeg stadium aan te pakken. In woningen komen echter niet alleen vochtlekkages voor. Denk ook aan een warmtelek! Als gevolg van zo’n warmtelek neemt de isolatiewaarde van uw woning af. Dit heeft effect op de waarde van uw woning en uw energieverbruik in huis. Een lekdetectie in Apeldoorn uit laten voeren kan u helpen deze lekkages te stoppen. OTL Lekdetectie helpt u hier graag bij! Wij gebruiken professionele hulpmiddelen, die een onnodige schade aan bijvoorbeeld uw muren voorkomt.

Wanneer een lekdetectie in Apeldoorn uit laten voeren?

Vaak wordt een beginnende lekkage niet direct opgemerkt door woningbezitters. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond een leiding tussen uw muren. In zo’n geval wordt een lekkage pas opgemerkt, op het moment dat de eerste vochtplekken zichtbaar worden. U herkent deze vochtplekken aan een gele kleur. Ook kan er houtrot in een houten constructie ontstaan, wat duidt op een lekkage. Denk bijvoorbeeld aan de houten constructie onder uw dakbedekking. In beide gevallen is het verstandig om een lekdetectie in Apeldoorn uit te laten voeren.

lekdetectie ApeldoornBij een warmtelek herkent u dit aan een koude luchtstroom rond uw ramen of deuren. De koude luchtstroom is het gevolg van lucht, wat via een kier van buiten naar binnen loopt. Andersom stroomt warme lucht vanuit uw woning naar buiten.

Noodzaak van een lekdetectie in uw woning

Voorheen was het niet ongebruikelijk om een muur open te breken, wanneer men naar de oorzaak van een lekkage zocht. Als gevolg hiervan ontstond er onnodig veel schade aan woningen! Tegenwoordig zijn er betere oplossingen voor het opsporen van een lekkage. Een lekdetectie in uw woning uit laten voeren is hier een voorbeeld van. De voornaamste reden voor het opsporen van de bron van lekkages is het voorkomen van waterschade. Reeds werd al beschreven dat er houtrot kan ontstaan, evenals gele plekken op uw muren en plafonds. Door de lekkage te bestrijden voorkomt u dat er schimmels kunnen ontstaan op deze vochtplekken.

Het bestrijden van een warmtelek in uw woning helpt u de energierekening te verlagen. Ook kan de tocht in huis schadelijk zijn voor uw gezondheid. U zal eerder grieperig en verkouden zijn!

Werkwijze bij een lekdetectie in Apeldoorn

Een lekdetectie in Apeldoorn wordt uitgevoerd met verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera, ultrasone trillingen of een rookproef. De verschillende methodes hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Zo is de thermografische camera zeer geschikt voor een warmtelek of een lek rond warmwaterleidingen. Bij een lekkage rond leidingen met koud water, zal het gebruik van ultrasone trillingen meer effect hebben. Na afloop ontvangt u van ons een uitgebreid rapport, waarin de bron van een lekkage beschreven wordt.

Ook benieuwd hoe we een lekdetectie in Apeldoorn bij u uit zouden voeren? Of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u hierover kunnen adviseren.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Apeldoorn, maar ook in: Arnhem, Amersfoort, Enschede en Zwolle

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: