Lekdetectie in Amsterdam

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Amsterdam uit laten voeren

Heeft u te maken met een lekkage in huis? Laat in dat geval een lekdetectie in Amsterdam uitvoeren door OTL Lekdetectie. Een lekdetectie helpt u binnen een korte tijd de bron van een lekkage te achterhalen. Denk hierbij niet alleen aan een vochtlekkage, maar bijvoorbeeld ook aan een warmtelek in huis. Wanneer er onnodig veel warmte uit uw woning stroomt, kan dit voor een hoog energieverbruik zorgen. Niet alleen slecht voor het milieu, maar zeker ook voor uw portemonnee! Lees snel verder, welke voordelen het laten uitvoeren van een lekdetectie in Amsterdam u kan bieden.

Wanneer moet ik een lekdetectie in Amsterdam uit laten voeren?

lekdetectie AmsterdamHet laten uitvoeren van een lekdetectie in Amsterdam is raadzaam, wanneer u te maken heeft met een lekkage. Het kan hierbij zowel om een water-, als een warmtelek gaan. Een waterlek zult u opmerken aan de vochtplekken die op muren kunnen ontstaan, kleine plasjes water rond een leiding, enzovoorts. Naast de mogelijkheid om een lekdetectie uit te laten voeren na het opmerken van een lekkage, kunt u ook voor een preventieve lekdetectie hierbij. Zeker een warmtelek is vaak niet eenvoudig zelf op te merken. Met een preventieve lekdetectie controleren we uw woning op warmtelekkages. Vaak gaat het hierbij om bijvoorbeeld een kier tussen het kozijn en de ruit.

Redenen om voor een lekdetectie te kiezen

Afhankelijk van het type lekkage, zijn er verschillende redenen om voor een lekdetectie te kiezen. U kunt een lekkage op laten sporen om uw energieverbruik terug te dringen. Daarbij verkleint u de kans om ziek te worden, wanneer u tocht in huis tegengaat. In het geval van een waterlek helpt een lekdetectie u een ernstige waterschade te voorkomen. De vochtplekken op muren of plafonds zijn hier een voorbeeld van. U kunt echter ook te maken krijgen met houtrot of bijvoorbeeld beginnende schimmelplekken. Iets wat uw gezondheid en de stabiliteit van constructies in gevaar kan brengen. Bij een lekdetectie via OTL Lekdetectie hoeft doorgaans geen hak- en breekwerk te worden uitgevoerd. Een onnodige schade aan uw woning kan op deze manier voorkomen worden.

Hoe werkt een lekdetectie in mijn huis?

Wanneer u een lekdetectie uit laat voeren, kunnen er verschillende hulpmiddelen in worden gezet. Denk bijvoorbeeld aan een rookproef, waarbij er rook door leidingen wordt gespoten. Op de plek waar rook de leidingen verlaat, is sprake van een lekkage. Ook in ruimtes onder uw dak zou het gebruik van rook interessant kunnen zijn. Buiten uw woning valt direct te zien, waar de rook via het dak naar buiten komt. Een alternatief is het gebruik van een thermografische camera. Hiermee kunnen warmteverschillen worden opgemerkt. Dit is niet alleen handig bij een lekkage rond warmwaterleidingen, maar bijvoorbeeld ook bij het opsporen van een warmtelek.

Een derde hulpmiddel voor het uitvoeren van een lekdetectie in Amsterdam zijn ultrasone trillingen. Op basis van de tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen, kan de bron van een lekkage bepaald worden.

Meer informatie over een lekdetectie in Amsterdam

Wilt u meer weten over een lekdetectie in Amsterdam, of direct een lekdetectie in huis uit laten voeren? Neem in beide gevallen contact met ons op.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Amsterdam, maar ook in: Alkmaar, Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: