Lekdetectie in Amersfoort

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Amersfoort voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Hulp bij een lekdetectie in Amersfoort

Zorg bij lekkages voor een snelle oplossing! Op deze manier verkleint u de kans op een ernstige waterschade aan uw woning. Lekkages komen in verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan een waterlek in huis, een warmtelek, enzovoorts. Door voor een lekdetectie in Amersfoort te kiezen, heeft u zelf geen omkijken naar het achterhalen van de lekkage. OTL Lekdetectie helpt u graag bij het uitvoeren hiervan! Op deze pagina leest u meer over het nut en de noodzaak van een lekdetectie in Amersfoort. Heeft u momenteel te maken met een lekkage?

Geschikt moment voor een lekdetectie in Amersfoort

Het uitvoeren van een lekdetectie in Amersfoort is verstandig, op het moment dat u de eerste vochtplekken ziet verschijnen. Deze vochtplekken zijn te herkennen aan hun lichtgele, ietwat bruine kleur. Ook kan er sprake zijn van onverklaarbaar vocht op de vloer. Dit is mogelijk het gevolg van een lekkage rond uw sanitaire voorzieningen in huis. Het kan voorkomen dat een toilet of wastafel niet goed is aangesloten. Speling die hierbij ontstaat, zorgt dat er vocht uit de leidingen kan sijpelen.

In het geval van een warmtelek kan de hulp van OTL Lekdetectie wenselijk zijn bij tocht in huis. Tocht vormt zich meestal rond uw raam- of deurkozijn. Wist u dat uw weerstand verminderd kan worden door tocht in huis?

Noodzaak van een lekdetectie in huis

lekdetectie amersfoortEen lekdetectie in huis uit laten voeren kan om verschillende redenen nuttig zijn. Allereerst wilt u waterschade aan uw woning voorkomen. De lichtgele vochtplekken zijn hier een voorbeeld van! Wanneer u de lekkage niet tijdig aan zou pakken, zouden er schimmels op deze vochtplekken kunnen ontstaan. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om de lekkage in een vroeg stadium aan te pakken. Ook kan een lekkage voor houtrot in houten constructies zorgen. Iets wat resulteert in een verzwakking van deze constructies. Dit is dus een belangrijke reden om OTL Nederland in te schakelen voor lekdetectie in Amersfoort.

Bij een warmtelek helpt het aanpakken hiervan bij het verminderen van uw energieverbruik. Een lager energieverbruik heeft logischerwijs een positieve invloed op uw energierekening aan het eind van het jaar.

Werkwijze bij een lekdetectie in Amersfoort

Wanneer u een lekdetectie in Amersfoort uit laat voeren, maken we gebruik van verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een thermografische camera, waarmee warmteverschillen in beeld kunnen worden gebracht. Ook een rookproef kan hulp bieden bij het oplossen van een lekkage. Op plekken waar de rook uw leidingen of woning verlaat bevindt zich zeer waarschijnlijk de bron van zo’n lekkage. Een derde hulpmiddel is het gebruik van ultrasone trillingen. Na afloop van een lekdetectie in Amersfoort ontvangt u een uitgebreid rapport van ons. Hierin staat heel nauwkeurig beschreven, waar de lekkage zich bevindt. Schakel een loodgieter in om de lekkage op professionele wijze te laten verhelpen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij een lekdetectie in Amersfoort? Of bent u benieuwd hoe wij een lekdetectie in uw woning uit zouden voeren? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies om de kans op een ernstige waterschade aan uw woning te minimaliseren.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Amersfoort, maar ook in: Hilversum, Utrecht, Veenendaal en Zeist 

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: