Lekdetectie in Alphen aan den Rijn

Heeft u last van een lekkage in Alphen aan den Rijn, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Professionele hulp bij een lekdetectie in Alphen aan den Rijn

Een lekkage kan voor een ernstige schade aan uw woning zorgen. Daarbij draagt een warmtelek bij aan een onnodig hoog energieverbruik. Door een lekkage in een vroeg stadium aan te laten pakken verkleint u de kans op dergelijke situaties. Zelf de bron van een lekkage achterhalen blijkt vaak erg lastig te zijn. Laat om die reden een lekdetectie in Alphen aan den Rijn uitvoeren door OTL Lekdetectie. Met verschillende hulpmiddelen kunnen wij tot de bron van lekkages komen. Hierbij maakt het niet uit of het om een waterlek gaat, of bijvoorbeeld om een warmtelek. Des te eerder u een lekkage opmerkt en laat verhelpen, des te kleiner is ook de kans op een blijvende schade aan uw woning. Waar in uw woning mogen wij een lekkage voor u opsporen?

Op welk moment een lekdetectie in Alphen aan den Rijn uitvoeren?

Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Alphen aan den Rijn kan op ieder moment. Door onze professionele en moderne hulpmiddelen hoeft er geen schade te worden aangericht om lekkages op te sporen. Dit maakt dat ook een preventieve lekdetectie in Alphen aan den Rijn interessant kan zijn. Zo kunnen lekkages direct worden opgelost, zonder dat zij voor schade hebben gezorgd.

lekdetectie Alphen aan den RijnVeel mensen wachten echter met het uitvoeren van een lekdetectie, totdat zij de eerste signalen van een lekkage zien. Dat kan bijvoorbeeld een lichtgele plek op de muur zijn, onverklaarbaar vocht op de grond, of een koude luchtstroom langs een raam of deur. Wij komen graag bij u langs om te controleren of er inderdaad sprake is van een lekkage.

Noodzaak van het laten uitvoeren van een lekdetectie

Een lekdetectie in Alphen aan den Rijn uit laten voeren helpt u schade aan uw woning en een te hoge energierekening te voorkomen. Zoals eerder beschreven werd, is het vaak erg lastig om de bron van een lekkage zelf te achterhalen. In het bijzonder wanneer de bron van de lekkage zich tussen twee muren bevindt. Denk aan een leidinglekkage rond leidingen die door uw muur lopen. Als gevolg van een waterlek zal er een lichtgele plek op de muur ontstaan. Op deze plekken kunnen na verloop van tijd schimmels ontstaan. Zelfs zonder deze schimmels aan te raken kunt u hiermee in aanraking komen. Er zullen namelijk altijd schimmelsporen door de lucht zweven.

Hulpmiddelen om een lekdetectie uit te kunnen voeren

Om onnodige schade aan uw muren, vloeren of kozijnen te voorkomen, voeren wij een lekdetectie in Alphen aan den Rijn uit met professionele hulpmiddelen. Dit zijn bijvoorbeeld een rookproef of een thermografische camera. Een thermografische camera brengt heel nauwkeurig in beeld waar zich warmteverschillen bevinden. Dit is zowel handig bij een waterlek, als bij een warmtelek. Ook kan een waterlek worden opgespoord met ultrasone trillingen. Rond leidingen met koud water zal immers nauwelijks een warmteverschil op te merken zijn. Ultrasone trillingen maken het mogelijk om ook rond deze leidingen lekkages op te sporen.

Meer weten over de manier waarop OTL Lekdetectie een lekdetectie in Alphen aan den Rijn uit kan voeren? Of wilt u direct een afspraak maken om de bron van een lekkage in uw woning te achterhalen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Alphen aan den Rijn, maar ook in: Den Haag, Hoofddorp, Woerden en Zoetermeer

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: