Lekdetectie in Almere

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Lekdetectie in Almere laten uitvoeren voorkomt vochtschade

Lekkages kunnen in verschillende vormen voorkomen binnen woningen. Denk bijvoorbeeld aan een vochtlekkage en een warmtelek. Eén ding hebben deze lekkages met elkaar gemeen: het is bijzonder lastig om een lekkage zelf op te sporen. Door voor lekdetectie in Almere te kiezen, wordt dit aanzienlijk makkelijker. De specialisten van OTL Lekdetectie kunnen namelijk de bron van een lekkage middels verschillende hulpmiddelen voor u opsporen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar en voorkomt u een verergering van de schade aan uw woning. Lees daarom snel verder hoe zo’n lekdetectie in Almere kan worden uitgevoerd en welk nut dit heeft.

Op welk moment kiest u voor een lekdetectie in Almere?

U kunt een lekdetectie in Almere preventief laten uitvoeren. Dit betekent dat wij op verschillende plekken in huis zoeken naar het bestaan van een lekkage. Mochten wij vervolgens een lekkage tegenkomen, dan kan deze vervolgens worden opgelost voordat er vochtschade ontstaat. Vaak kiezen woningbezitters echter pas voor een lekdetectie, wanneer de eerste vochtplekken zichtbaar worden. U kunt deze vochtplekken herkennen aan hun gele kleur. Zou u de lekkage niet verhelpen, dan worden deze vochtplekken steeds groter. Het valt te verklaren door het feit dat er meer vocht in de muren of uw plafond trekt.

Lekdetectie AlmereBij een warmtelek herkent u het bestaan hiervan aan een koude luchtstroom rond uw ramen of deuren. De luchtstroom wordt veroorzaakt door een kier tussen de ruit en het kozijn. Via deze kier stroomt koude lucht vervolgens uw woning in en warme lucht uw woning uit.

Redenen om een lekdetectie uit te laten voeren

De voornaamste reden om voor een lekdetectie in Almere te kiezen, is het achterhalen van de bron van een lekkage. Dit is met het blote oog doorgaans nauwelijks mogelijk. Daarnaast wilt u voorkomen dat er onnodig veel schade wordt aangericht, door bijvoorbeeld een muur open te halen. Door de bron van een lekkage op te sporen met een lekdetectie in Almere, kunt u schade aan uw woning voorkomen. Schade doet zich niet alleen voor in de vorm van gele plekken op uw muren. Denk bijvoorbeeld ook aan houtrot in uw houten constructies. Of wat te denken van schimmelvorming op deze vochtplekken?

In het geval van een warmtelek kan het verhelpen hiervan leiden tot een afname van uw energieverbruik. Daarbij verhoogt de isolatiewaarde van uw woning.

Werkwijze bij een lekdetectie in Almere

Wanneer OTL Lekdetectie een lekdetectie in uw woning uitvoert, gebruiken we verschillende hulpmiddelen. Denk aan een thermografische camera, waarmee warmteverschillen in beeld gebracht kunnen worden. Ook ultrasone trillingen komen goed van pas. De tijd tussen het zenden en ontvangen van de trillingen verraadt de locatie van de lekkage. Een derde hulpmiddel voor een lekdetectie in Almere is een rookproef. Op plekken waar rook uw woning of leidingen verlaat, bevindt zich de bron van een lekkage.

Bent u benieuwd hoe wij een lekdetectie in uw woning uit zouden voeren? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor een lekdetectie? Neem in beide gevallen contact met ons op. We voorzien u vervolgens graag van persoonlijk advies over het nut van een lekdetectie in uw situatie.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Almere, maar ook in: Amersfoort, Amsterdam, Hilversum en Lelystad.

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: