Lekdetectie in Alkmaar

Heeft u last van een lekkage, maar weet u niet waar het lek zich bevindt? Wij sporen het lek voor u op zonder te hoeven slopen! We komen graag bij u langs in Alkmaar voor inspectie.

  • Professionele lekdetectie
  • Hak- en breekwerk niet nodig
  • Verzekering vergoedt lekdetectie

Professionele hulp bij een lekdetectie in Alkmaar

Bij een lekkage is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Zou u dit niet doen, dan loopt u het risico op een ernstige waterschade. Vaak is er al een beginnende waterschade ontstaan, op het moment dat u de lekkage opmerkt. Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Alkmaar kan u helpen bij het opsporen van een lekkage in huis. Zeker een vochtlekkage tussen twee muren is lastig op te sporen zonder professionele hulp. Deze hulp wordt u geboden door OTL Lekdetectie. Waar in huis wilt u een lekdetectie uit laten voeren om lekkages op te sporen?

Wanneer moet ik een lekdetectie in Alkmaar uit laten voeren?

Het laten uitvoeren van een lekdetectie in Alkmaar kan in verschillende situaties interessant zijn. Mogelijk wilt u de isolatie van uw woning verbeteren om het energieverbruik in huis terug te dringen. In zo’n situatie kunt u een preventieve lekdetectie uit laten voeren om warmtelekken te achterhalen. Ook wanneer er beginnende vochtplekken zichtbaar worden, is het slim om een lekdetectie uit te laten voeren. Vochtplekken herkent u aan een gele, lichtbruine waas op muren en plafonds. Een derde reden om voor een lekdetectie in Alkmaar te kiezen, is het preventief bestrijden van lekkages in huis. Des te sneller u een lekkage opmerkt, des te kleiner is de kans op een ernstige waterschade.

Noodzaak van het laten uitvoeren van een lekdetectie

De voornaamste reden om een lekdetectie in Alkmaar uit te laten voeren, is het voorkomen van waterschade. Waterschade komt in verschillende vormen voor. Zo kunnen er vochtplekken ontstaan, waarop na verloop van tijd schimmelplekken zichtbaar zullen worden. Ook kan er houtrot ontstaan in houten constructies, wat voor een ernstige verzwakking van deze constructies kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het houtwerk onder uw dakbedekking.

Lekdetectie AlkmaarEerder werd al beschreven, dat OTL Lekdetectie u ook hulp biedt bij het opsporen van een warmtelek. Door een warmtelek aan te pakken, kunt u het energieverbruik in huis terugdringen. U merkt een warmtelek vaak aan tocht in huis.

Werkwijze bij een lekdetectie in Alkmaar

Wanneer wij een lekdetectie in Alkmaar uitvoeren, gebruiken we verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van ultrasone trillingen. De tijd tussen het zenden en ontvangen van trillingen verraadt de bron van een lekkage. Ook het gebruik van een thermografische camera kan helpen. Met dit type camera is het mogelijk om temperatuurverschillen in beeld te brengen. Achteraf ontvangt u een uitgebreid rapport, waarin beschreven staat waar de bron van een lekkage gevonden kan worden. Een loodgieter kan u helpen bij het herstel van de lekkage.

Een derde hulpmiddel is het gebruik van een rookproef. Deze rookproef komt bij verschillende soorten lekkages van pas. Op de plek waar de rook uw woning of leidingen verlaat, bevindt zich de bron van een lekkage.

Meer informatie over het laten uitvoeren van een lekdetectie

Wilt u meer weten over het laten uitvoeren van een lekdetectie in Alkmaar? Of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem in beide gevallen contact met ons op! Samen zorgen we dat een ernstige waterschade aan uw woning voorkomen wordt.

Werkgebied

Wij zijn niet alleen actief in Alkmaar, maar ook in: Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs!

Neem direct contact op: